0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
90km - 5. vites - yokuş - 1.4 hımm
İşte bu hımm olayını daha bugün anladım. Hani derler ya hep ihtiyacın olan aracı donanımı al. Arabayı kullandıkça ihtiyaç artıyor kısacası yetmiyor. Ben bunu almadan önce 1.2 bile olur diyordum şimdi 2000 motor anca kurtarır heralde. Her zorlukta gazı dipleyeceksek ki diplesemde tepki vermiyor. Ne anladım ufak motorun tasarrufundan. Teşekkürler arkadaşlar ben cevabımı aldım
1.4 motor max torkunu çok yüksek devirlerde vermiyor. düşük devirlerde de veriyor. 101 lik motora göre daha düşük devirde veriyor max torkunu.ancak aracı devirli kullanmak da önemli. 90 km hız 2200 devire denk geliyor bizim motorda ki bu devirle rampaya vurunca yığılması normal. ben de gemlik bursa arasında kullandım aracımı ancak öyle aracımdan soğutacak bir yığılma olmadı. aracınızı iyi tanıyınca nerede devirli gideceğinizi öğreneceksiniz.
...Düz yolda 180 yapan araba dip gaz 85 ten yukarı çıkamadı. Üzüldüm açıkçası yanımdaki arkadaşa tüm yol aracımı övmüşken birde hepinize teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.
İnşaallah 5. viteste zorlayıp da 85 km/s hıza çıkmadınız. Belirttiğiniz yük, hız, devir, vs. değerlerine göre tabii ki çıkmaz.