škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Skoda rapid ortalama tüketim

mehmeta · 57 · 13933

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 44cihan44

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Bugun sbh bırazdıkkat ederek kullandım arabay hava 8.5 dereceydı arabaya gor 5.7  ortalama gosterdı aracı dun de aynı sartlarda klıma acık (sıcak hava) 6.3 gosterdı ,ama donerken yolun ucte bırunde rampa cıktıgım ıcın ortalama 7.5 twn asagı olmuyor

Çevrimdışı Uğur57

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
inşallah öyle olur, birazdan uzun yola çıkacağım yaklaşık 500 km falan bakalım nasıl yakacak :)

Çevrimdışı 44cihan44

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Hocam ben yazın bolu -aydın aydın-malatya malatya-bolu yapmıstım  km ve yol bılgısayarı ortalamaları duruyor sız gıdım gelın bır yazın  ben de verılerı bulayım da yazayım

Çevrimdışı Uğur57

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
507 km giderken 110 km sabit hız ile ortalama 5.8 lt, dönüşte de 115 km sabit hızla 6 lt gösterdi :) fabrika verileri 90 km hız için geçerli çünkü 90 km ile giderken anlık tüketim 3.9-4.4 arasında değişiyor. ama benim hızda gidince en fazla 6 lt oluyor düz yolda anlık tüketim, asıl merak ettiğim yağ değişiminden sonra ne kadar değişir :)

Çevrimdışı 44cihan44

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Nırmal degerler hocam ben de not almıstım bulsam yazacagım uzun yol tuketımlerını bılgı olsun dıye dedıgınız gıbı 90 km fabrıka verısı tabıı 90 ıle yol bıtmwdıgı ıcın yolda uyulmuyor pek :) benımde donus yolum rampa 7.5 den asagı olmuyor sen trabzondasın herhalde hocam yokusta sen de nasıl acaba degerler
 Yag degısımıne benım daha var ben 15000 drgıl de 1 yılı daha once dolduracagım herhalde degısen olsa sorardık ne kadar degısım oldugunu

Çevrimdışı Uğur57

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
evet 90 ile yol bitmiyor ben de basıyorum :) motoru denemek için bastım hatta zaman zaman max 181 km gördüm yol müsade etti o kadarına :) yokuş tırmanırken benim de o civarda oluyor zaman zaman 8 falan değişiyor yani,yokuşta yaktığına üzülmüyorum da yokuş çıkarken inadına hızlanmasına hasta oluyorum :) performans süper, 145 tl 507 km yaptım hesabıma göre, herkes fazla yakmış diyor ama benzinli araba bu neticede çok değil gibi geliyor, kırmızı ışık yeni yanmıştı doldurdum depoyu 227 tl aldı yaklaşık 800 km falan gider diye düşünüyorum 110 km sabit hızla

dtsnr

• Ziyaretçi
Araçta bagaj  tam yüklü ve 4 yolcu varken ayrıca kışlık lastiklerde üzerindeyken hızım genelde 120 -140  km /h civarında bayramın son günü 100 liralık mazotla 450 km.civarında yol gittim. Sizce normal mi?

Çevrimdışı muratmisirli

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dtsnr;480166
Aracınız DSG  şanzuman mı?

evet DSG şanzuman :(

Çevrimdışı hakangultepe

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaslar bende 1.6 TDI elegance 105 beygir rapid var 2012 model. Yakıtı normalden fazla. Serviste ölçüm yaptık yüksek çıktı ama arabada problem çıkmadı.  17 inç jant var. O bu kadar artırır mi

Çevrimdışı 44cihan44

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Lastik tabanı yuksek oldugu ıcın araba yola daha cok tutunuyor bu da yakıtı arttırıyor olabılır ama baska da bır sey gelmıyor su an aklıma

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: hakangultepe;481483
Arkadaslar bende 1.6 TDI elegance 105 beygir rapid var 2012 model. Yakıtı normalden fazla. Serviste ölçüm yaptık yüksek çıktı ama arabada problem çıkmadı.  17 inç jant var. O bu kadar artırır mi
Fazla yakıyor derken, verileri de paylaşırsanız yorum yapmak kolaylaşır. 5,5lt/100km yakıyorsa Rapid ve sizin aracınız da 6,0lt/100km yakıyorsa kullanım tarzı, kullanılan şartlar, orijinalden farklı ekipman, ...vb. gibi etkenler nedeniyle o kadar fazla yakması normal denilebilir. Ancak tutup da 8-9lt/100km yakıyorsa ve servis de sorun yok diyorsa, direkt Yüce Oto ile görüşün derim naçizane.

Çevrimdışı hakangultepe

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Ugur A.;481519
Fazla yakıyor derken, verileri de paylaşırsanız yorum yapmak kolaylaşır. 5,5lt/100km yakıyorsa Rapid ve sizin aracınız da 6,0lt/100km yakıyorsa kullanım tarzı, kullanılan şartlar, orijinalden farklı ekipman, ...vb. gibi etkenler nedeniyle o kadar fazla yakması normal denilebilir. Ancak tutup da 8-9lt/100km yakıyorsa ve servis de sorun yok diyorsa, direkt Yüce Oto ile görüşün derim naçizane.

Şehir içi 8,5 lt 100 km sehir dışı 4,8 lt 100 km de. Ayrıca arabanın çekişini düşürüyor. 105 bg bir araba rampada 1 e düştüğü zaman zorlanıyor.

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakangultepe;481521
Şehir içi 8,5 lt 100 km sehir dışı 4,8 lt 100 km de. Ayrıca arabanın çekişini düşürüyor. 105 bg bir araba rampada 1 e düştüğü zaman zorlanıyor.
Rampanın eğimi ne kadar fazla olsa da kullanım hatası yoksa 1 de zorlanacak bir durum olacağını düşünmüyorum.  Turboda sorun yoksa, turbo sensörünü değiştirerek kontrol etmekte yarar var.

Çevrimdışı bluevelvet

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakangultepe;481521

DSG-TDI, yeni araç, kış zamanı ve çok kısa mesafe (3-4km) kullanımdan oluşan şehir içi tüketim 7.5Lt gördüm en fazla.