İki hafta önce depomu doldurmuştum depo bugün bitti. Dolum yapmaya giderken benzin lambam yanıyordu hatta biraz yanık gezdim. Depo 45 litre bunun 7 litresi yanılmıyorsam yedek depo oluyor. 42 litre benzin aldım pompa attı. Buda demek oluyorki yedek depo tabir edilen kısımda 3 litre yakıtım varmış. Benzin uyarı ışığı 7 litre kala yandığına göre 42-4=38 litre yakıt kullanmışım. 580 km yoldan sonra lamba yandı. 580 km de 38 litre benzin harcamışım.
Benzini 5 tlden aldım. 38x5=190 tl yapıyor. 190:580=32.7 kuruş kilometredeki yakıtım. Ortalama hız 27 km ortalama tüketim 6.2 litre ve kullanımın tamamı şehir içi çok dur kalk olmayan trafikte yapıldı. Yol bilgisayarı ortalama tüketimi biraz eksik gösteriyor ama o kadarı gayet normal.
Lpg düşünüyordum benim için psikolojik sınır şehir içi 35 kuruş. Bu gidişat fena değil gibi. Sizce?
bence lpg ye bulaşıpta arabadan nefret eder hale getirmeyin kendinizi. yapacağınız kısa vadede üç kuruşluk kar, uzun vadede lpg nin zararıyla fazlasıyla çıkıyor. 1 ay önce 1 yıldır arızalı olan lpg yi tamir ettirdim. 1 yılda ışık bile yakmayan araç 1 ayda bir bobini yaktı artık subaplar ve motora verdiği hasarı göremiyoruz.
sözün kısası aracınız japon arabası değilse ve üzerinde lpg yoksa ,lpg ile ilişkiniz benzin istasyonlarında gözünüze fiyatı takılmaktan ibaret olsun.