škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

tekleme sorunu

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar bugün aracim uzun yolda teklemeye basladi.2500 devirden sonra gaz kesiyor durma noktasına gelince tekliyor sonra gaz almaya basliyor ama  her 2 dakikada bir bunu yapiyor.isiklarda falan araci boşa atinca stop ediyor.yokuş yukarı cikarken gazi kesiyor stop ediyor 3-4 seferde zor calistiriyorum.bugün birkaç farklı ustaya gösterdim 2 ihtimal olduğunu söyledi.birincisi bobin arizasi ikincisi krank sensör arizasi.ilk olarak orijinal bobin ile değiştirip yola ciktik.ama sorun duzelmedi.krank sensöru elinde olmadigi için bu şekilde kaldi.simdi sorunun kaynagi tam olarak krank sensörü diyebilir miyiz.boğaz kelebeğini yeni temizlettim o olmaz.birde araç bir müddet durduktan sonra az önce tekrar demedim tekleme yapmadi acaba motor sicakken yapmasi neye işarettir.daha önce basina boyle bir şey gelen var mi

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bilgisayarda ne diypr? benzinde mi lpg de mi yapıyor?

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
araç benzinli bilgisayara baglayinca hata görmüyor.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
krank devir sensörü olsa hem hata verir hem arıza ışığını yakar. 68lik motor anladığım kadarıyla aracınız değiştirdiğiniz bobinin sağlam olduğundan emin olun ancak en başından beri benim aklıma benzin pompası geliyor. pompanızı bir ölçtürün derim.

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
bobin orjinaldi sorunlu olacagini sanmiyorum kafam çok karisik yarin başka bir ustaya götürüp bilgisayara baglatcam bakalim

Çevrimdışı cihanaydemir

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Buji,buji kablosu ve ateşleme sistemini kontrol ettiniz mi?

Çevrimdışı B.fabia

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
sanki benzinle alakalı bir durum var. kirli benzinden yapmış olabilir. benzin filtresi en son ne zaman değişti. şayet deponun dibinde kalan benzinle beraber pislik almışsa böyle bir şey yapmış olabilir.

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar krank devir sensörü değişti simdilik sorun kalmadi.umarim sonradan tekrarlamaz

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
teşekkür ederim.bugün dikkatimi çeken şey ise aracın çekişten düşmesi oldu özellikle yokuş çıkarken araç çekişten düşüyor boğuluyor önceden 3. vitesle çok rahat çıktığım yeri bugün 2. viteste zor çıktım.bu sorunun önceki sorunla bir bağlantısı var mıdır.birde bugün aklıma geldi önceki sefer depoyu fullediğimde pompacı araç benzini aldıktan sonra biraz daha koymak için zorladı içinde boş yer var deyip kafasına göre benzini bastı.bu sorunlar o olaydan sonra oluştu içime bir kurt düştü

Çevrimdışı alperen

• S E A T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı sanandreas

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Selamlar, aracınızın egsozunda kaçak veya çalışma sesinde tuaflık varmı acaba? benzer durum 1.4 16v aracımda da mevcuttu ilginçtir spiral egsoz borusunu değişince düzeldi.
Kontrol etmenizi tavsiye ederim

Çevrimdışı musti22160

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Benzer bir durumda gaz kelebeğine plastik parça girmişti..
çıkarınca düzeldi...

birde egsoz u ciddi şekilde kontrol edin katalizör,spral flanş ve son susturucu önemli parçalar ve tıkanma tahut kaçak ciddi performans kaybı yaratır(tecrübe ile sabıt..)

Çevrimdışı Kefren

• Skoda Sevdalısı
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar sanirim doğru diyorsunuz mesajlarinizdan sonra farkettim ki egzozdan çok tuhah sesler geliyor gürültülü ve sarsintili calisiyor.kontagi kapattigimda da tor tor sesler geliyor egsozdan birde egsoz kismina baktiriyim bari