0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
skoda octavia kullanma kılavuzu sayfa207 de aynen şöyle yazar"kurallara uygun çalışan otomatik yakıt tabancasının ilk durmasındanyakıt deposu dolmuştur.yakıt doldurma işlemine devam edilmemelidir.aksi takdirde genleşme hacmide doldurulur. depo hacmi 50 lt bunun 7 litresi yedektir."
ben bu yakıt girişine hem kendim baktım hem de benzincide sordum. genleşme bölümünü açan düğme/aparat/zımbırtı her ne ise böyle birşey yok. yukarıdaki ifadeden ve yazılanlardan da araçların "yakıt al" uyarısının psikolojik olduğunu her halükarda dibi görsek bile bir miktar daha gidilebileceğini düşünüyorum.yukarıdaki ifadeden de şahsen yedek olan 7 litrenin de hali hazırda dolu olduğunu ve olur da şuursuz bir sürücü çıkar "yakıt bitti" göstergesinden sonra bi 100 km daha yapar diye yedek yakıt için ayrıldığını düşünüyorum.
her şeyin fotoğrafını çeken arkadaşlar şu deponun veya düğmesinin resmini çekip koysalarda bizde rahatlasak
pompa tabancasıda doluma duyarlıdır. yakıt seviyesi tabanca ağzına geldiğinde tetik atar. pompacı tabancayı biraz geri çekip habire doldurmaya çalışır. bazılarıda arabayı sallayıp çok dolsun diye uğraşır. bu beyhude çabalar ise boşunadır. ne olocakki 3 lt daha az alsa memlekette kıtlık mı var. :-))
o kıtlıktan değil, taşıt tanıma sistemiyle alınan beleş yakıttan