Evet içerideki perde güneş ışığını yeterince kırıyor ama içeriye ısı almasını engellemiyor, yaz aylarında içeriden cam tavana elinizi tutunca yanacak gbi oluyor malesef. Aynı sıkıntıdan müzdaribim.
Hatta yakın zamanda tavan için cam filmi yaptırmak amacıyla biraz araştırma yaptım. Bol su ile yapılabilen bir uygulama olduğu için tavan döşemesinin ciddi zarar göreceğini söylediler. Anca tavanı serviste söktürürseniz o zaman uygularız dendi. Bu fikir bana pek mantıklı gelmedi. Tavan döşeme yerine oturmaz, ses ve sarkma yapar endişesiyle yaptırmadım.
Uygulayan var mı bilmiyorum ama üstten filim uygulaması nasıl olur, çizilme ihtimali dışında bir sıkıntı yaratırmı bir fikrim yok, tek çözüm de bu görünüyor.
Cam tavanın güvenliği konusuna gelince bizzat gördüklerimi paylaşayım sizlerle.
Ankara da olmam nedeniyle bazen yolum düştüğünde (bilenler bilir) yıldız sanayi de şöyle bir tur atarım. Yaklaşık iki sene önce perte ayrılmış iki adet Roomster gördüm. Allah kimsenin başına vermesin dağılmadık yeri kalmamış, birkaç takla atarak o hale gelmşlerdir kesin.
İlginç olanı, iki aracın da cam tavanlarında çatlak bile yoktu, hatta bir tanesinin tavan camı kasıntıdan eğilmiş, yinede kırılmamış.
O görüntülerden sonra içim rahat, yinedede kazasız belasız sürüşler hepinize.