arkadaşlar sizlere yardımcı olmak için biraz yakıt tüketimi ile ilgili resimler paylaşacağım.. aracı almak isteyenlerin veya yakıt tüketimini merak edenler çok fazla umarım bu değerler işinize yarar.. araç ortalama hıza göre kullanım şekline göre trafik ve çevre yoluna göre farklı yakıt sarfiyatları göstermektedir bunları birazdan resimdede göreceksiniz.. resimlere biraz dikkatli bakın yatık aldıktan sonra, başlangıçtan itibaren, uzun süreli olarak karısık bir paylaşım yapacağım.. böyle işinize daha çok yarayacaktır.. işte resimler buyrun :favo1:
54 km lik başlangıçtan itibaren olan yakıt tüketimi
burda son yakıt alımından sonraki yakıt tüketimi biraz şehir içi ağırlıklı ortalama hızdan belli
uzun süreli ağırlıklı şehir içi tüketimi
istanbul adana arası hız 110 150 arası değişik aralıklarla olan yakıt tüketimi
memlekete gittikten sonra şehir içi kullanımı 7 küsür olan ortalamanın uzun süreli 2090 km de 5.7 ye düşmüştür.
istanbul ankara arası olan tüketimi
hız 80 100 km arası olan tüketim değeri
istanbul içi karma tüketim
istanbul adana git gel + istanbulda ekstra 1000 km kullanım tamamen karma şehir içi şehir dısı 3250 km uzun süreli yakıt tüketimi
ve budaaaa rekooor daha altına inemedim
)
540 km de yakıt göstergesi bu seviyeye geldi pompa 37 litrede attı 40 lt de gırtlağa kadar doldu ekstra 3 lt alıyor demek ki