herkese iyi gümler arkadaşlar oktavia aracımı değiştirmek istiyorum 3 araba arasında kararsız kaldım
1- 2011 model 1.6 TDCİ titanium focus ( bu aracın dizel oluşu start stop özelliğini göz önünde bulundurdum)
2- 2009 ya da 2010 model elegance honda civic ( otomatik vitesli olduğu için)
3- 2011 model 1.4 TSİ DGS elegance oktavia
Araçtan istediğim çabuk hızlanması, sollamalarda karşıdan araç gelirken acaba geçebilirmiyim çelişkisine düşürmemesi ve konforlu olması
Araç benzinli olursa lpg taktıracam ona göre bir fikir verirseniz sevinirim
Kardeş umarım karar vermeden önce bu cevabı okumuş olursun ayrıca özür daha yeni gördüm
Bu kararsızlığı ben yaşadım ozellikle octavia ve focus arasında cok kaldım ama kime sorduysam biri de focus demedi sonucata bende 3 senedir octili oldum ve aşırı memnun olduğumu söylemeliyim.
Öncelikle bir merakımı gidermek istiyorum senin araban hangi octavia da degistirmek istiyorsun?
Ben kendi tecrübelerimi aktarayim istersen;
Benzinli alırsan TSI tercih edeceksin ama ona da uyumlu lpg zaten öyle aman aman bir farkı kalmayacak zira simdiki yeni nesil TSI ler 1.4 yani ya VW yada Skoda tercih etmelisin ki buda dizel octavia ile kıyaslandığında cok büyük fark yaratmayacak.
Bikere Ford veya honda ile kiyas şahsım için söylüyorum kiyaslanmaz bile.
Teknik verilere çok takilma bence ben 1.6 tdi octi ile çok arabaya nal toplatiyorum üstelik ilk kalkışta ha daha iyi olsun dersen 400 tl farkla versiyoun yukseltirsin araba sana en az 145 beygir olur ki buda gecermiyim tereddütünü kaldırır.
Kısacası bir octiden daha iyisi bence yine bir octidir.
Istersen 0533 719 99 42 ara daha uzun uzadiya örnekler verebilirim
Selamlar
Bilal