škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Geri giderken fren le beraber gelen ses

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sezgln

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Aracım 15 günlük. 1,2 tsi oktavia Geri geri giderken frene bastığımda önden tak diye bir ses geliyor. Sanki önden birşey vuruyor gibi böyle bir sorun yaşayan varmı eğer yoksa servise gitmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com

Çevrimdışı sezgln

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;476401
Normal, kafana takma çoğu araçta oluyor

2008 kia rio 1.5 crdi im vardı. 6 senede 1 kez bile acaba olmadım tık demedi ne ses ne başka bir sorun. bu kadar çok acaba biraz soğuttu beni araçtan. Umarım bunlarla kalır. Her geçen gün yeni birşey sorumak zorunda kalmam...

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Benim üçüncü Skodam şu an ki, ben de hiç birinde duymadım bu sesi 10 yıldır, ama yıllar içinde benzer konu çokça açıldı, çoğu kişide var, ABS ile ilgili sanırım.

Çevrimdışı sezgln

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;476404
Benim üçüncü Skodam şu an ki, ben de hiç birinde duymadım bu sesi 10 yıldır, ama yıllar içinde benzer konu çokça açıldı, çoğu kişide var, ABS ile ilgili sanırım.

Teşekkürler servis ile görüşeyim bakalım ne cevap verecekler.

Çevrimdışı Esariipek

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: sezgln;476402
2008 kia rio 1.5 crdi im vardı. 6 senede 1 kez bile acaba olmadım tık demedi ne ses ne başka bir sorun. bu kadar çok acaba biraz soğuttu beni araçtan. Umarım bunlarla kalır. Her geçen gün yeni birşey sorumak zorunda kalmam...

İphone 5s ler çıktığında kameradan telefonu sallayınca ses geliyo dediler. Hakikaten sallayınca ses geliyordu. Birkaç tane arkadaşım bu sesten apple gönderip yeni telefon aldılar. Gerçek şu ki bu sallayınca gelen ses iphone 5 ten buyana geliyormuş ve ne 5 imi nede 5s mi bu yazıları okumadan önce sallamadım, okuduktan sonra da sallamadım. Diyeceğim o ki böyle forum ortamlarında herkes bi sorununu söyleyince oturup o sorunu arabada dinliyoruz. A7 kasa octiyi türkiyede ilk teslim alanlardanım 30 bine yaklaştı aracım şuan. Sizin daha tecrübe etmediğin yol,hız,ağırlık vb bir sürü yolda kullandım aracı ve bir sürü farklı yerinden farklı şeyler tespit ettim. Ancak bu fiyat bu donanım ve bu rahatlığı sağlayan başka bir araba yok. Kusura bakmayın ama arabadan öyle kolay kolay soğunmaz. Deseniz ki dsg şanzıman kucağımda patladı mahkemeye verdim 1.5 aydır araba serviste lifte lanet olsun skoda-vw diye hak verirdim ama öyle iki tıkırdıdan falan arabadan soğunmaz. İyi forumlar
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2014, 12:52:55 Gönderen: Esariipek »

Çevrimdışı civanmukti

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Esariipek;476419
İphone 5s ler çıktığında kameradan telefonu sallayınca ses geliyo dediler. Hakikaten sallayınca ses geliyordu. Birkaç tane arkadaşım bu sesten apple gönderip yeni telefon aldılar. Gerçek şu ki bu sallayınca gelen ses iphone 5 ten buyana geliyormuş ve ne 5 imi nede 5s mi bu yazıları okumadan önce sallamadım, okuduktan sonra da sallamadım. Diyeceğim o ki böyle forum ortamlarında herkes bi sorununu söyleyince oturup o sorunu arabada dinliyoruz. A7 kasa octiyi türkiyede ilk teslim alanlardanım 30 bine yaklaştı aracım şuan. Sizin daha tecrübe etmediğin yol,hız,ağırlık vb bir sürü yolda kullandım aracı ve bir sürü farklı yerinden farklı şeyler tespit ettim. Ancak bu fiyat bu donanım ve bu rahatlığı sağlayan başka bir araba yok. Kusura bakmayın ama arabadan öyle kolay kolay soğunmaz. Deseniz ki dsg şanzıman kucağımda patladı mahkemeye verdim 1.5 aydır araba serviste lifte lanet olsun skoda-vw diye hak verirdim ama öyle iki tıkırdıdan falan arabadan soğunmaz. İyi forumlar

+1 valla

Çevrimdışı sezgln

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Esariipek;476419

forumda sorduğum hiç bir şeyi önceden okuyup bir deneyim acaba bende de varmı diye denemedim. 2008 model eski aracımla 160- 170 km hızlarda hiç bir rüzgar sesi yoktu,motordan alt takımdan vs 1 tık ses gelmemişti satana kadar, Daha iyi daha donanımlı daha konforlu daha estetik diyerek çok çok heveslenerek aldığım araçta her geçen gün yeni bir ses veya olumsuzluk  görmek ister istemez insanı üzüyor. Bu sizi üzmeyebilir veya soğutmayabilir. Ama herkes aynı değil. Arabadan soğunmaz demek yerine 30.000 km aracı kullanan olarak bu sıkıntılara çözüm varmı yapabileceğimiz bir şey varmı onu söylerseniz daha faydalı olur diye düşünüyorum.Teşekkürler.

Çevrimdışı dryusufbal

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
aslına bakılırsa bu sesı ben de 1 haftadır duyuyorum. bugun kendım sırf denemek için baya uğraştım. öntakım salıncak rot rotil zrot amortisör kafası ve amortisörü değiştirdim serviste o yüzden buradan olduğunu zannetmiyorum . frenleri de 1 ay önce ferodo dışarıdan aldıklarım ile değiştirdim. disklerim 2 yıl önce torna gördü ama suan hafif bir yer edinme mevcut.

bugun canımı sıkan şey is aracı normal kullandıktan sonra parketmek için geri vitese takıyorum. geri giderken ilk frene basınca "küt" diye ses geliyor. ama sonra basınca ses gelmiyor.

bazı yerlerde eskiyen diskten bahsediyorlar bazı yerlerde balataların ileri yönden geriye giderken oturma sesinden bazı yerlrde kaiper yaylarının yağlanmasından bazı yerlerde amortisör kulelerinin sıkıntısından bazı yerlerde aks başından bahsedıyor. açıkçası çözemedim. tecrubesi olan varsa yazarsa memnun olurum
« Son Düzenleme: 10 Ağustos 2019, 22:48:36 Gönderen: dryusufbal »

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Şu tartıştığımız sesi bi diyabilsek....video veya belirgin ses kaydı almanız mümkün mü?
Sesin tam olarak hangi bölgeden geldiğini ve her zaman duyuluyor mu tespit eder misiniz.
Bende bir çok değişik marka araçta benzer sesler duydum. Bazı araçta fren disk kaynaklı, başka aracta depo çalkantı sesi....
Yeni nesil çok araçta değişik sesler duyarsınız. 110 km hızdan sonra rüzgar sesi octavia nin en olumsuz kusuru.