peki kullandığınızda verilerin doğruluk oranı nasıl,bilgilerle gerçekler örtüşüyormu?mesela cihazdaki hız göstergesiyle araçdaki aynısını gösteriyormu,haritadan sapma oluyor mu?ayrıca arka park sensörü olanlar bu cihaza bağlayarak görüntülü hale getirebiliyor mu?
önce cihazın en son yazılımını internetten ücretsiz yükledim daha sonra memlekete giderken denemek için kullandım.
cihaz gerçekten harika sesli ve görsel yol tarifini harfin yerine getiriyor, rota dışına çıktığınız zaman sizi sesli ve haritada uyarıyor.
denemek için memlekette rotadan saptım alet beni doğru rotaya çevirmek için kafayı yedi. Isparta da bile her sokakta yeniden doğru rotayı anında doğru ve eksiksiz olarak veriyor ve uyarıyor. ben ısrarla yanlış rotadan devam ettim. alette devamlı suretle doğru rotayı yeniledi.
2 ya da 3 boyutlu sade veya teferruatlı harita kullanabiliyorsunuz, haritalar güncel ve gerçeğe uyuyor, hız limiti aşımını aktif hale getirirseniz, 90km, yol güzergahındaki kayıtlı meskün mahallerde 50 km.yi ve son sürat olarak ayarladığınız km. geçerseniz sözlü ve ekranda işaret olarak yine ikaz ediyor.
sürat konusunda alet doğru ama her aracın ekranında sapma olduğu gibi benim araçta 5 km. falan fazla gösteriyor.
güzargahı, kısa, ekonomik,hızlı vb. olarak hesaplayıp km. ve yolculuğun süresini saat olarak bütün altarnatifleri size sıralıyor. seçtiğiniz altarnatifi rota olareak bekirledikten sonra yoculuk esnasında kaç km. ve kaç saatlik yolunuz kaldığını ekranda sürekli olarak gösteriyor.
güzergahtaki rest.,otel, petrol,tamirci ,banka vb. işinize yarayacak ne varsa gösteriyor.
daha çok fazla özelliği var.kesinlikle tavsiye edeceğim bir alet. bu hafta metroda gördüm, ince modelide çıkmış ama vitrinden gördüğüm kadarı ile bizimkiler kadar sağlam görünmüyor ama ele alıp incelemek lazım.