Güzel manzaralar. Detaylardan makinenizin kalitesi de anlaşılıyor. Gerçi fotoğraf makinesi yoktur fotoğrafçı vardır derler ama modeli nedir acaba.
Bu arada turist gözüyle araç bakım ürünleri bakabildiniz mi? Oralarda prof. bisiklet mağazaları olduğunu da duymuştum.
Ben fotoları Nikon D80 + 18-135 mm objektifle çektim. Makine çok şeyi değiştiriyor. Bundan önce kompakt makine vardı (hala var gerçi, Nikon 4600 Coolpix), D80'deki karelerin netliği, renkleri, görüş açısı, ayarlanabilirliği çok çok değişik, asla otomatik modu kullanmıyorum. D80 sonrası ve öncesi 2 gibi 2 ayrı yaşantım olmuş meğer. Ama elbette teknik ve bilgi de çok geniş paya sahip, onun için de sık foto çekip bol okuyup öz eleştiri yapıyorum fotolarıma. Bir karede neler olmalı, neler olmamalı, objeler neresinden kesimeli, nasıl diagonal çalışmalı, altın kural vs. gibi şeylere dikkat etmeye çalışırım. Ama bu tip şehir gezisinde şak-şuk çektiğim de oluyor, gezileri hatırlatan bana o şehri tekrar yaşatan farklı karelere ihtiyaç duyuyorum, bazen bir çöp tenekesi bile çekilebiliyor
Fotolar foruma yüklenirken epey küçülüyor, orijinal boyut ve çözünürlüğü ile fotolara bakmak daha keyifli ama foruma koymaya imkan yok.
2 tane Meguiars shop buldum, hatta fiyat kataloğundan da bir tane aldım kendime. Aslen oto yıkamacılar ama ürünleri satıyolar vitrin yapmışlar. Ne yazık ki çok pahalı. PMC'den kargo dahil aynı paraya gelir neredeyse kapına, o nedenle alıp taşımaya değer bulmadım. Zaten 20 kg limit vardı, 20 kg valizle döndüm
Biisklet mağazalarını da gezdim, ayrıca çok katlı spor mağazalarında da dolaştım. Son 10 yıldır TR'de herşey var artık. Tekstil, spor malzemesi, ayakkabı aynı paraya hatta daha ucuza buradan alınabiliyor. O nedenle kendime bile bir şey almadım. Orada ne varsa İstanbul'da bulabiliyorum :ok:
benim anlamadığım gezmeğe mi gittin ? iş için mi gittin...? neyse hoşgeldin...
Her ikisi için de :hih:
Hem bilgi-görgü artırma, hem de akademik paylaşım