škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Dizel Yakıt Önerisi

brsznr · 69 · 30008

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Furkan_TDI

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
totale de fazla alışmayın artık:) cunku Türkiye den çekiliyorlar

Çevrimdışı METŠAHİN

• O C T A V I A
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı ozgurh

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Opet total ve shell kullandım bariz shell iyi 6500km oldu henüz dpf açmadı gidişi bariz bir biçimde etkilediğini düşünüyorum fazla km yaptığı konusunu incelemedim açıkcası

Çevrimdışı civanmukti

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ozgurh;513061
Opet total ve shell kullandım bariz shell iyi 6500km oldu henüz dpf açmadı gidişi bariz bir biçimde etkilediğini düşünüyorum fazla km yaptığı konusunu incelemedim açıkcası

6500 km'de DPF çalışmıştır ama siz hissetmemişsinizdir. zira 500-600 km bir kurum temizliği yapıyor sistem.

sizin kastettiğiniz sarı DPF ışığı ise o zaten yanmamalı. yanarsa söndürmek için yapılması gereken kitapçıkta yazılmış, buna rağmen sönmezse de servise gitmek gerekli.

Çevrimdışı ozgurh

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: civanmukti;513062
6500 km'de DPF çalışmıştır ama siz hissetmemişsinizdir. zira 500-600 km bir kurum temizliği yapıyor sistem.

sizin kastettiğiniz sarı DPF ışığı ise o zaten yanmamalı. yanarsa söndürmek için yapılması gereken kitapçıkta yazılmış, buna rağmen sönmezse de servise gitmek gerekli.
Evet ışığı kastetmiştim ben. Sadece ışık yandığında ve devirli kullanıp söndüğünde temizlik yapıyor diye düşünüyordum teşekkürler bilgi için

Çevrimdışı civanmukti

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ozgurh;513064
Evet ışığı kastetmiştim ben. Sadece ışık yandığında ve devirli kullanıp söndüğünde temizlik yapıyor diye düşünüyordum teşekkürler bilgi için

normal sürüş anında değil de ışıklarda durduğunuzda farkedersiniz. SS varsa devreye girmez, rölanti devri 800 den 1000 civarına çıkar. aracı stop ettiğinizde de fan sesi gelir.

bu işlemi dediğim gibi belli aralıklarda yapıyor. araç kendi içinde hallemezse de kadran ekranında DPF turuncu ışık yakıyor ki sürücü müdahale etsin. işte bu ışık çok sık yanıyosa sıkıntı diye biliyorum :)

Çevrimdışı simurgson

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
İşte yukarıda bahsedilen bu 800 devirden 1000 devire çıkma olayı Shell kullandığım her depoda en az 2 kere yapıyorken Totale döndüğümde neredeyse 1 kere bile yapmıyor.

Octavia da değil de Fluence de motor sesine farkedilecek derecede olumlu manada katkı yaptığını da söyleyeyim. menzil olayına hiç girmiyorum...

Ayrıca TEB Total kartla anında % 5 indirim de gayet güzel oluyor :)

Çevrimdışı Ke®eM

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar 31000 dek i aracıma ilk günden beri  BP  alıyor idim.  Şu anki depom shelin şu güzel dizeli.  Sanırım arabam saha kalktı :)

inanılmaz seri şuan. Ne yaktığını daha sonra söyleyeceğim ama BP de iken rahat 1000 km gidiyorum bir depo ile.

Çevrimdışı Mr.Mister

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Yaklaşık 2 aydır A5 kasa 1.6 dizel Octavia kullanıyorum. PO,Shell,Lukoil,Türkiye Petrolleri,BP hepsini denedim.İçlerinde en kötüsü Türkiye Petrolleriydi; araba rölantide vuruntu yapmaya başladı hemen.
Shell Nitro hakkaten çok kaliteli, ama biraz fazla yakıyor sanki.
Yaşadığım şehirde PO pompa başında %4 indirim yaptığı için çoğunlukla PO'dan alıyorum son zamanlarda.Genel olarak PO'dan memnunum.

Çevrimdışı civanmukti

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Ke®eM;513689
Arkadaşlar 31000 dek i aracıma ilk günden beri  BP  alıyor idim.  Şu anki depom shelin şu güzel dizeli.  Sanırım arabam saha kalktı :)

inanılmaz seri şuan. Ne yaktığını daha sonra söyleyeceğim ama BP de iken rahat 1000 km gidiyorum bir depo ile.

bizim araba günde 30 km yapıyor. batıkent-ODTÜ arası. 750-800 arası gidiyor. bu 1000 km gidenlere hayranım. nasıl oluyor o iş?
aracım DSG, 225 lastik bu arada.

Çevrimdışı metu4

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Aracım 13.000km de. Şu ana kadar devamlı OPET ten aldım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Ama her OPET te aynı kalitede midir? Açıkçası bu konuda sağlıklı bir bilgim yok. Ben genelde aynı OPET istasyonundan almaya çalışıyorum.  Arkadaşlarımda audi a3 ve seat leon dizel marka araçlar var. Onlarda sırası ile SHELL ve BP yi kullanıyorlar. Herhangi bir olumsuzluk onlar da yaşamadı.

Çevrimdışı gercekefe

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
erzurumda yaşıyorum. hava ısısı burada -30 dan aşağı düştüğü bile oluyor. bu aralar geceleri -4 den aşağı görünüyor. araçla 1.000 km yi aştım. sürekli opet ten diesel aldım. diesel in donma durumu olur mu farklı bir önerisi olan var mı ve ya katkı maddesi kullanmalımıyım? özellikle erzurumda olan ve ya erzurum gibi soğuk şehirlerde bulunan arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum.

Çevrimdışı haberci

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: gercekefe;541955
erzurumda yaşıyorum. hava ısısı burada -30 dan aşağı düştüğü bile oluyor. bu aralar geceleri -4 den aşağı görünüyor. araçla 1.000 km yi aştım. sürekli opet ten diesel aldım. diesel in donma durumu olur mu farklı bir önerisi olan var mı ve ya katkı maddesi kullanmalımıyım? özellikle erzurumda olan ve ya erzurum gibi soğuk şehirlerde bulunan arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum.

Hiç bir sıkıntı olmaz, ben de Erzurum soğuğunu bilirim. -30 da dahi dizel donmaz, yeter ki cam suyu vs motor suyuna dikkat edin. Benim superb, babamın Dacia'sı bir basmada sabah çalışıyor. Bu arada kızdırma bujilerine ilişkin simge lambasının sönmesini beklemeden marşa basmayın. Ben yıllarca extra hiçbir katkı kullanmadım, daha aracın çalışmadığına da şahit olmadım. Ha bir de gece yatmadan çok aşırı soğuklarda (ki artık o kadar soğuk olmuyor) 5 dakika çalıştırırsanız mutlaka faydası olur. Yine arabayı kullanmasanız bile hiç olmazsa 2 günde bir 5-10 dakika yerinde çalıştırın. Hülasa su olayına dikkat edin başka özel bir işleme gerek yok. Herkese iyi akşamlar, memleketime sevgiler...

Çevrimdışı koraycan35

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Hava sıcaklığı 6 derece altına düştüğünde fluence aracımda sabah ek ısıtıcı devreye girerdi,aynı şekilde dacia loganda ve clio da.hepsini denedim.hatta direksiyon altından çıt diye ses gelirdi.5 dk içinde ısınırdı araba.acaba skoda grubunda var mı benzer özellik.örneğin fiorinom ankara soğunda 2 dk rölantide bekle buz gibi üflerdi

Çevrimdışı freemaniac

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Aracımı sıfır km aldığım günden beri Türkiye Petrolleri'nin motorinini kullanıyorum, km 8800 oldu, markayı hiç değiştirmedim ve gayet memnunum. (TPPD)