0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bilmiyorum benim aracımamı özel ama, dışarıda yağmur yağarken camı hafif araladığımda içeri oluk oluk su akıyor, kanalı kontrol ettim bir problem yok, zaten 2000 km de ki aracın kanalının tıkanması mantıksız. Bu problemi yaşayan var mı araçlarında? Video eklemeye çalışacağım.
Merhaba hayırlı olsun aracınız öncelikle. bende cam dan su akıtma değilde arabayı yıkadıktan sonra özellikle ön kapıları actığımda şarıl diye su boşalıyor
Clio, Rapid, Audi A5, Peugeot 508SW, 2014 Passat; değil yağmurda, 90-100km/s hızla ilerlerken camı yıkadığımda bile içeriye su alıyor. Bir nevî tasarım hatası denilebilir.Kapıların altındaki tahliye deliklerini kontrol etmelisiniz öncelikle.
Su birikmesi sonucu içeri akıtma değil, yağmur hemen yeni başladığında bile camı hafif aralasam, suyu içeri vermeye başlıyor anında...Tahliyelerde sıkıntı yok.
Tahliyeleri Osman' a cevaben yazdım zaten. Sizdeki dediğim gibi tasarımsal bir sıkıntı. Üstelik niyeyse bir çok araçta var bu sıkıntı.
...yağmur yağarken camı araladığımızda içeri yağmur almayan araç var mı yaw?
Mesele içeriye yağmurun girmesi değil bahsedilende. Mesele kapı üst plastik aksamın tam ortasına tavandan ve/veya ön camdan gelip direkten yukarı gelen suyun şıp şıp damlaması. Cam daha dik durduğu için Favorit' te hiç öyle bir durum olmazdı. Artık ön cam tasarımları daha yatık olduğu için yolda ilerlerken camdan yukarı itilen yağmur suyu tavana ulaşınca ön kapı camlarının üst kısımlarına birikiyor ve sonra da damlıyor. Damladığı 3-5 damla bir şey ancak sinirbozmaya yeterli oluyor.