arkadaşlar daha önce octavia testinden sonra izlenimlerimi yazmıştım, 1-2 gün öncede arkadaşımın 10bin kmdeki passat comfortline i test etme şansı buldum.
şimdi diyeceksiniz ki biri c biri d segment... hepsini bir kenara bırakın ben hiç bir fark göremedim, nedenmi
1-malzeme farkı deniyor, hayır passatında her yeri sert plastik, konsolda bile alt kısmı sert plastik kullanılmış, kapıların bir kısmı aynı şekilde...octavia nın plastiğinden bahsedenler binsinler passatı görsünler...
2-rüzgar sesi, 2 araçtada 140 km hıza çıktım rüzgar sesleri hemen hemen aynı,140 kmde rüzgarı almak gayet doğall...
3-motor sesi, kesinlikle passatta daha fazla,
4-passat daha kaliteli havası veriyor, sanırım tasarımla alakalı, malzeme ile ilgli olmadığını düşündüm.
5-iç hacim neredeyse birbirine yakın, passatın biraz daha geniş olduğu çok az da olsa hissediliyor.
6-performans octavia daha iyi gibi ancak çok fazla fark olduğunu söyleyemem sonuçta aynı motor şanzıman
sonuç olarak,bence octavia ya fazlası ile haksızlık yapılıyor, iki aracı da kullandıktan sonra gerçekten birbirine çok yakın araçlar, 20bin tl lik bir fark sadece marka ve tasarımla ilgili diye düşünüyorum...