Evet, Fabiamızı sattıktan sonra bir başlık açayım dedim. Fabianın çok özel bir yeri vardır bizde... Hem tek farklı marka, hem en çok bindiğimiz araba hem de en uzun yaptığımız kilometre.
Neyse hikayeye başlayalım. Bundan önce peder sıkı Reno'cuydu (R9, R19, Megane I, Megane II) Megane I'ın motoru dağıldıktan sonra Megane 2'yi de gözü tutmayınca bir arkadaşım Fabi Hb'siyle dolaştıktan sonra, gerek tipi, donanımı, fiyatı gereği 2006'dan kalma 0km'deki bizim takada anlaştılar. Arabayla 7 yıl boyunca dağ bayır çayır çimen sürdük. Tabi arpasını eksik etmedik. 2010'da Lpg takıldı. Pek çok Fabia'da ışık yakan Lpg bizimkisinde hiç sorun çıkarmadı. 7 yılda gerek şehiriçi, gerek şehirdışı 250.000km devirdik. Çoğu arkadaş "Hadi yaa, Skoda o kadar km yapar mı? Üstelik Lpg ile.." Yaptı, daha yapardı da... Ama son zamanlarda motordan akan yağ, kmsinin yüksek olması, boya durumu vs.düşününce yeni araç çanları çalmaya başladı. Ama arabayla yaptığımız son kaza tuzu biberi oldu. İyi baktık gerçekten de. O da bize karşılığını verdi. Şimdi sıfırını bulsak direk alacağımız bir arabaydı yani.. Ayrıca Fabia bizim için de büyük bir dönüm oldu. Artık araç yönelimimiz daha çok Almanlar ve Vag grup olacak. Bu düşünceyle 0 km İbiza siparişi verdik. Ki gelmiş bayiye şu anda. İnşallah böyle bir deneyimi İbizamızla yapacağımızı umuyordum.
Herkezin bayramını da kutluyorum...