Walla ben bu konularda son derece radikal düşünüyorum.
Piyasayı şekillendiren o ülkede yaşayan bireylerdir ve arz-talep biçimlendirir. Benzinde-motorin ve diğer akaryakıt ürünlerinde tekel kim? devlet, 133 krş' luk benzini 4.71 TL' ye millete kakalayan kim? devlet. O halde yapılacak şey belli. Ticaretle uğraşanlar dışında kalanlar yani özel araç sahipleri araçlarını fazla değil bir 15 gün kullanmayacaklar. Kabullenirsiniz yada kabullenmezsiniz..... eğer, örneğin benzin 3 ay içinde 2.75' TL' ye indirilmezse çıkar kızılayda an.... rım.Ha ! araçlara devlet ÖTV mi getirdi. Almayın kardaşım. Ölmediniz ya ! Biz ne yapıyoruz. Aman, aman kazık yemeyelim, yılın son ayı satış patlaması yaratıyoruz. Yaw tam tersine ithal edenin,yada Türkiyede imal edenin elinde patlasın arabalarını bir yerlerine soksunlar. Fazla değil doğru zamanda bir 4-6 ay direnin. ÖTV sıfırlanmazsa namerdim.Ben yönetenler tarafından bu kadar salak-aptal yerine konulan bir millet daha görmedim arkadaş. Romen' in evinin önüne 7800 € ' ya çektiği aracı ben 12.000 €'ya çekiyorum.Bunu herşeyde yapabiliriz ama o halk olmaktan çıkıp vatandaş bilincine erişmiş bireyler nerede ?
Rahmetli babam anlatırdı, yıl herhalde 1960 yıllar. Mısır'da Cemal Abdül Nasır adında bir devlet bşk. varmış ve O tarihte mısırda et fiyatlarına NARH getirilmiş.En fazla tüketiciye 7 Mısır lirasına satılabiliyormuş. Üretici ve kasapların baskısıyla devlet başkanlığı NARHI kaldırıyor ve fiyatlar birden 14 Liranın üstüne fırlıyor. Kahirede,İskenderiye' de halk 15 gün kadar et almıyor kasabın elindeki etler kokuyor doğru çöpe.Sonuç, et fiyatları eski 7 liranında altına düşüyor.
Bunun medeni dünyada onlarca örneği var. Yapabilirmiyiz, Walla benim heç umudum yok.
Yeni taze gençlik NARH nedir bilmez kısaca açıklayayım.
Mal ve hizmetlerin satış fiyatlarının kamu otoriteleri tarafından saptanmasıdır. Narh'lar, taban ve tavan fiyatların belirlenmesi şeklinde hem üreticiyi, hem de tüketiciyi korumaya yöneliktir. Taban fiyat uygulamasında narh üreticiyi korumaya yönelik olup, belirlenen fiyatın altında satış yapılması yasaktır. Tavan fiyat uygulamasında ise narh, tüketiciyi korumaya yönelik olup, bir mal veya hizmetin satılabileceği en yüksek fiyatın belirlenmesinde kullanılır.