Kurlar zaten yükselişte, dolar vs düşse bile bu sefer de altın fırlayacak.
Ek olarak her yer bangır bangır ek vergilerden bahsediyor. Ek vergi gelmese bile kdv ve ötv nin her yıl ototmatik olarak belli bir oranda zamlanması konusu var zaten. Hatta bildiğim kadarıyla bu sigara ve içkiye Ocak 1 dedin mi yansıyacak.
Ayrıca skoda nın kampanya yapıp fiyatları düşüreceğini hiç sanmıyorum. Yıl sonu olmasına rağmen yeni zam geldi bile.
Kendimden örnek veriim, eski aracım satılsın Octi yi öyle alırım diyordum. Sağolsun babam tecrübesiyle "bu araç çok tutuldu, sürekli zam geliyor, şimdi al, eski aracın nasılsa satılır, yoksa bütçeni aşar Octi" dedi. Ben de söz dinleyip hemen almıştım. O zaman 63 bine aldığım araç 3-4 ay sonra 70bin civarına gelmişti.
Dediğim gibi kasa ve donanımda fark olmayacaksa bence 2015 model almak çok büyük risk. Bu aracın fiyatının şimdikinden az olmayacağı kesin.
Kampanya konusa gelince, A7 oldukça yeni bir model ve çok tutuldu. Adamlar 1 kuruş indirim yapmıyorken kampanya da yapmaz. Kampanya ancak araç eskimeye yüz tutup satış değerleri düştüğünde, makyajlı veya yeni model öncesi elde stok varsa onları eritmek adına yapılır.