Hocam baktım hidroliğe azalmış gibi durmuyordu. Dert ettiğim o değil.
Sıkıntı küçük ilçede yaşıyor olmam ve yaptıracak servisin olmaması.
@mustklc,
Anlaşılan özellikle 2. el araç kullananların elinde fabianın kullanım kitabı yok yada var ama okumuyoruz.(sayfa 161)
Şu 3 defa bip sesinin 2 nedeni vardır. Ya arka koltuklar tam yerine oturmamıştır yada koltuğu tutan kanca zamanla aşınmış boşluk yapmıştır. Sabit çengeli 3-4 kat dar kağıt maskeleme bandı ile sararsanız sorun çözülür. 2. ise arkadaşların dediği gibi fren hidroliği ile ilgili. ama 2 nedenden sinyal verir. Biri seviye düşerse. Zaten düşme sözkonusu ise mutlaka fren sisteminde kaçak,sızıntı vardır yada farklı bir hidrolik eklenerek vizkozitesi bozulmuş. ve kaynama noktası sıcaklığı normalin altına düşmüştür. 2. önemli neden Hidrolik yağı hidroskopik yani havadan yada daha doğrusu ortamdan nem kapan bir maddedir. Kapılan bu nem hidroliğin altında ve hidrovak denilen içinde bir yığın piston ve lastiğin gidip geldiği kovanın (Fren merkez pompası) içini,tekerlek merkezlerinin kovanlarını karıncalandırır ve zamanla öldürür. Bu nedenle hidrolik, araç kullanılsın kullanılmasın 2 yılda bir mutlaka değiştirilmelidir.Eski aracımda tam 4 defa değiştirdim servisin itirazlarına rağmen,yeni aldığım Combi' nin ise Ankara'ya döner dönmez hem sistemi tek tek kontrol ettirdim hemde hidroliği değiştirttim. Hidroliğin vizkozitesi (Akışkanlığa karşı sıvının gösterdiği direnç demek yani nem kapan hidroliğin akışkanlığı hızlanır ve yoğunluk değeri suya yaklaşır) ayarlandığı değerin altına düşmeye başlamışsa bu uyarıyı alırsınız.
Kısacası 5 yıldır ve 135.000 km yaptığınız araç en az 7-8 yıllık. En az 3-4 defa hidroliği değiştirtmeniz gerekirdi. Frenlerimde bir sıkıntı yok demeyin. Fren sorunları bazen kendini unutturacak derecede yavaş yavaş gelişir ve farkedildiğinde hidrovak ve tekerlek merkezlerinin tümden değişimine gider. yada çok ani çıkar ve hareket halindeyken ortaya çıkarsa orasını ben yazmayayım.