Bilgilendirme için teşekkürler fakat bu testlerde "kuru zeminde en iyi lastik Nokain WR D3" oldu, sürekli kar üzerinde de kötü değil zaten. %95 kuru ve soğuk zeminde kullanılacağı düşünülürse ben yine de Nokian diyorum Hatta kendimde test ettiğim için direk Nokian dedim, bir de adamlar Finlandiyalı sürekli buz üzerindeler, güvenmek lazım
http://www.oponeo.com.tr/haberler/225-50-r17-kis-lastikleri-kullanici-yorumlari-2013-2014
Ben zaten "Nokian kötüdür" demedim, sizin "çoğu adac testinde 1 .gelen..." şeklindeki argümanıza istinaden bir tespitte bulundum ki tespitimin doğruluğunu "adac.de" sitesine girip "testler" bölümünden "winterreifen" kısmına girerek herkes görebilir.
Madem "adac" sitesindeki testlerinden bahsediyoruz, oradaki puanlamayı da açalım o halde. Adac testlerinde puanlama aşağıdaki gibidir; görüleceği üzere testlerde lastikler en çok puanı ıslak ve karlı zemin performanslarına göre alıyorlar.
Kuru zemin:%15
Islak zemin:%30
Karlı zemin:%20
Buz:%10
Gürültü:%5
Yakıt tüketimi:%10
Lastik ömrü:%10
Benim kendi aracımın lastik ölçüsü olduğu için 225*45*17 ebatta olduğu için adac'ın o ebattaki son testine baktım sadece(2013 verileri); Nokian sadece dediğiniz gibi kuru zeminde "iyi" olarak nitelendirilen lastiklerden 0,1 puan iyi puan almış. Genel değerlendirmede ise "tatminkar" not almış. Islak zeminde ve karlı zemindeki puanı ise "iyi" not alan lastiklerin tamamından kötü, hele hele benim ilk önerdiğim TS850'ye göre ıslak zeminde "0,5" karlı zeminde ise "0,9" puan kötü not almış. Bahsetmiş olduğunuz "buzlu zemin"de ise "0,1" puan kötü almış.
Yine yanlış anlaşılmasın, polemik derdinde değilim, çokbilmişlik de yapmıyorum. Adac da dahil olmak üzere lastik konusunda referans alınan siteleri "lastik almayacak olsam dahi" periyodik olarak takip ederim. Bazen yazdıklarımız insanları yanlış yönlendirebilir, bunu göz önünde tutmak gerek diyorum sadece. Yoksa isteyen istediği lastiği alır kullanır. Herkesin de kullandığı lastikle bir tecrübesi vardır zaten.(Benim kendi aracımda Continental TS 830P var mesela).
Ancak size şu noktada katılıyorum, sizin de tecrübenizi paylaştığınız gibi Nokian kullanıp da şikayet edeni görmedim hiç:ok:
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2014, 18:52:12 Gönderen: enoktakenokta »
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...