Forumdaşlar merhaba!
Kış lastiği raporumu takdim ederim:
Lastik conti Ts-850(ilk kez bırakın karı yağmura bile hasret kaldığımız geçen kış kullanıldı), 205/55/16.
Öncelikle söylemeliyim ki daha önce hiç kış lastiği kullanmamıştım. Karda-buzda araba kullanma konusunda da "deneyimliyim" diyemem. 15 Şubat'ta geceyarısı yola çıkıp Ankara'ya gittim. Bolu Dağı civarında kar yağmaya başladı. Kar henüz tutmamıştı ve hiçbir sıkıntı çekmeden Ankara'ya indim. Aynı gün Çankırı üzerinden Kastamonu'ya hareket ettim. Kalecik yakınlarında kar başladı. En büyük endişem 1850 m. rakımlı Ilgaz Dağı Geçidi'ni aşıp aşamamaktı :confused:. Neyse ki Ilgaz'ı hafif kar yağışı altında, birkaç noktadaki hafif buzlanma bölgelerinden sorunsuzca geçerek(ASR hiç devreye girmedi) Kastamonu'ya vardım.
20 Şubat'ta Abana'dan Devrekâni'ye(mesafe 70 km) gitmem gerekti. Yola çıktığımda kar yağmıyordu ancak, yolda önceden birikmiş kar yoğun vardı. Yoğun kar derken şöyle tarif edeyim: yoldaki kar başka araçlar tarafından çiğnenmişti ama, asfalt katiyen görünmüyordu. Bu da yetmezmiş gibi anormal bir de sis bastırmasın mı
:mad:. Isıganlık Geçidi'nde(rakım 1170 m) kar yağışı da başladı. Dedim ya deneyimli değilim diye; bende 3,5 atmaya başladı
. İşin kötüsü arabada yalnızdım ve kışın bu yol çok tenhadır. Sakata gelmemek için Abana'ya geri döndüm :uve:. Arabayı kaydırmayayım diye 40-60 km. hızı(rampa çıkarken 2-3, inişlerde 3-4. vitesle) aşmadım. İki-üç noktadaki hafif kıç attırmaları(ASR 3-4 defa devreye girdi) saymazsak patinaj çekmedim, sıkıntı yaşamadım.
Gürültü konusunda Ts-850'nin harika olduğunu söyleyebilirim arkadaşlar. Memleketimizde çok nadir görebildiğimiz kaymak asfaltlı bölgelerde lastik gürültüsü yoktu adeta :ok:.
Destan gibi anlattım, affola.
Abana-Devrekâni yolundaki vaziyeti en güzel bu 2 foto anlatır sanırım:
Saygılar