škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Kışlık Lastik Tavsiyesi

mtlyhn06 · 236 · 182410

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;492484
Akif bu hafta Ankara'nın karla imtihanı vardı... Islak karda bir yokuşu 3. denemede çıkabildim. Sonra bir yokuşta sıfırdan kalkışta fazlaca sağa sola kafa atarak patinajla çıkabildim. Ezilmiş karda eğimde hiçbir şekilde kalkmıyordu araba. Frenlemede fazlasıyla abs devreye giriyordu. En son dün gece birkaç test ysptım ve bana güven vermedi lastik. İyice sertleşmişti hamur, araba resmen uğulduyordu. Kafam rahat olsun istedim biraz da...

Çıkardığın lastiği kaç km kullanmıştın?

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Akif Hoca;492487
Çıkardığın lastiği kaç km kullanmıştın?

En az 35.000-40.000 arası yapmıştır. Araç 83.000 oldu, her sezon yazlık ve kışlık set kullandım.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
5 sezon kullandıktan sonra bende değiştiriyorum genelde artık hamur iyice sertleşmiş oluyor pek işe yaramamaya başlıyor.Bu sene 4.sezonu seneyide atlattı mı ondan sonra bende değiştiririm.Bu sefer testlere bakıp öyle lastik alıcam lassa 4 sezondur fazla kafamı şişirdi..

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;492501
5 sezon kullandıktan sonra bende değiştiriyorum genelde artık hamur iyice sertleşmiş oluyor pek işe yaramamaya başlıyor.Bu sene 4.sezonu seneyide atlattı mı ondan sonra bende değiştiririm.Bu sefer testlere bakıp öyle lastik alıcam lassa 4 sezondur fazla kafamı şişirdi..

Kadir kışlıkta ses konusunda en iyisi Good Year. Benim ebatta Good Year Ultra Grip 8 Performance sadece 68 dedibeldi. Buna karşın çoğu kişinin sessiz bildiği Michelin 71 desibel. Ben ise 72 desibel olmasına rağmen genel olarak daha iyi olduğu için Conti tercih ettim.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Alıntı yapılan: enoktakenokta;492503
Kadir kışlıkta ses konusunda en iyisi Good Year. Benim ebatta Good Year Ultra Grip 8 Performance sadece 68 dedibeldi. Buna karşın çoğu kişinin sessiz bildiği Michelin 71 desibel. Ben ise 72 desibel olmasına rağmen genel olarak daha iyi olduğu için Conti tercih ettim.

ben de gittiği belli olsun dlye 73 db'lik falkenleri aldım :D bizim ebatlarda ortalama 70-71 gerçi, ama Goodyear iyiymiş...

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Lassa snoways era + 185/60/14
Daha sifir lastik.
Ses sorunu fazla yok kislik lastik icin iyi. Konforuna yorum yapamam konfor diye bi kelime nedir ben bilmiyorum cunku :)
Kar performansi gayet iyiydi baya yokuslara surdum. Araba surmeyi iyi biliyorsaniz cikamayacaginiz yer yok.
Elfreni testleri de olumlu. Buz haricinde istedigim gibi kayamadim kar uzerinde arabayla moralim bozuldu hatta yaslandim da unuttum mu acaba diye.
En buyuk eksisi yuksek hizda bir vibrasyonu var lastiklerin.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
4,5 yıllık lastiklerimin beton kıvamına geldiğini anladım yeni lastikleri taktırınca. 72 desibel ses ile kafamı şişirmesi gereken lastikler acayip sessiz geliyor bana. Araba da pamuk gibi oldu resmen.

Çevrimdışı Hermes

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • http://www.akademi-haber.com
daha önceki arabamda Bridgestone kullanmıştı. şimdi kış lastiği olarak lassa kullanıyorum. her ikisinden de memnunum.

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Araba yazliklarla duruyordu, kar yaginca apar topar janta takili kisliklari kendim taktim kriko ile.

Onu da ters takmisim,  donus yönü arkaya olmuş. 3000 kmdir  boyle suruyormusum iyi mi ?

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Petlaslarla ilk sehirler arası yolu yapınca farkettim.Aşırı olmasa da yinede yazlık 3.sezonunda ki Michelin Primacy hplere göre lastik sesi alıyor.
Bu kar yağışının yoğun olduğu dönemde evin yanında bir rampa var.Benzinli araba ile 1.viteste devirli girmeyince epey zorlanıyordu.Dizelde yazın kuru zeminde benzinli kadar olmasa da zorlanıyordu.O rampa geçen karla doluyken bir deneyim dedim.Aha kaldı kalacak derken çıktı gitti.
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Forumdaşlar merhaba!

Kış lastiği raporumu takdim ederim:

Lastik conti Ts-850(ilk kez bırakın karı yağmura bile hasret kaldığımız geçen kış kullanıldı), 205/55/16.

Öncelikle söylemeliyim ki daha önce hiç kış lastiği kullanmamıştım. Karda-buzda araba kullanma konusunda da "deneyimliyim" diyemem. 15 Şubat'ta geceyarısı yola çıkıp Ankara'ya gittim. Bolu Dağı civarında kar yağmaya başladı. Kar henüz tutmamıştı ve hiçbir sıkıntı çekmeden Ankara'ya indim. Aynı gün Çankırı üzerinden Kastamonu'ya hareket ettim. Kalecik yakınlarında kar başladı. En büyük endişem 1850 m. rakımlı Ilgaz Dağı Geçidi'ni aşıp aşamamaktı :confused:. Neyse ki Ilgaz'ı hafif kar yağışı altında, birkaç noktadaki hafif buzlanma bölgelerinden sorunsuzca geçerek(ASR hiç devreye girmedi) Kastamonu'ya vardım.

20 Şubat'ta Abana'dan Devrekâni'ye(mesafe 70 km) gitmem gerekti. Yola çıktığımda kar yağmıyordu ancak, yolda önceden birikmiş kar yoğun vardı. Yoğun kar derken şöyle tarif edeyim: yoldaki kar başka araçlar tarafından çiğnenmişti ama, asfalt katiyen görünmüyordu. Bu da yetmezmiş gibi anormal bir de sis bastırmasın mı :(:mad:. Isıganlık Geçidi'nde(rakım 1170 m) kar yağışı da başladı. Dedim ya deneyimli değilim diye; bende 3,5 atmaya başladı :D. İşin kötüsü arabada yalnızdım ve kışın bu yol çok tenhadır. Sakata gelmemek için Abana'ya geri döndüm :uve:. Arabayı kaydırmayayım diye 40-60 km. hızı(rampa çıkarken 2-3, inişlerde 3-4. vitesle) aşmadım. İki-üç noktadaki hafif kıç attırmaları(ASR 3-4 defa devreye girdi) saymazsak patinaj çekmedim, sıkıntı yaşamadım.

Gürültü konusunda Ts-850'nin harika olduğunu söyleyebilirim arkadaşlar. Memleketimizde çok nadir görebildiğimiz kaymak asfaltlı bölgelerde lastik gürültüsü yoktu adeta :ok:.

Destan gibi anlattım, affola.

Abana-Devrekâni yolundaki vaziyeti en güzel bu 2 foto anlatır sanırım:

Saygılar ;)

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Normal yazlık lastikler bekleyine veya kışlıkar 1 sezon yatınca ömründe tutunmasında azalma oluyor  mu?Aklımdan bir takım jant alıp lastiklerden bir takımı onda tutmak geçiyor.
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kışlık lastiğin avantajı , yazlığa göre soğukta daha yumuşak kalmasıdır

Ancak yıllar geçtikçe lastiğin de hamuru sertleşiyor ve dişi çok hırpalanmasa bile hamuru sertleşince ıslak yolda ve buzda tutunması azalıyor.

Biz de bu kışın son karını da siftah ettik lassa ile

http://i.imgur.com/chmdvdU.jpg

Fotoğraf geçen haftaya ait, şimdi sıcak hava hepsini eritti gerçi ama bir daha yağar mı bilmiyorum. Kışlıklar da çok yaktırıyor, çıkartmayı düşünüyorum.

Geçen sene nisanda  çıkartmıştım kışlıkları.
« Son Düzenleme: 07 Mart 2015, 22:24:05 Gönderen: mustklc »

Çevrimdışı vatan38mekan06

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
İyi akşamlar arkadaşlar. Octavialarda 17' jant ile birlikte 225/45/17 lastik geliyor. Ben orjinal jantı kışın kullanacağım. Yazın kullanmak için ise çıkma 17' jant aldım. Octavia ile gelecek lastikler yazlık olacağı için bu lastikleri yeni aldığım jantlara takacağım. Ama yeni aldığım jantların orjinal ölçüsü 235/45/17. Octavia ile gelen 225/45/17 lastik bu janta uyum sağlar mı?

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustklc;501347
Kışlık lastiğin avantajı , yazlığa göre soğukta daha yumuşak kalmasıdır

Ancak yıllar geçtikçe lastiğin de hamuru sertleşiyor ve dişi çok hırpalanmasa bile hamuru sertleşince ıslak yolda ve buzda tutunması azalıyor.

Biz de bu kışın son karını da siftah ettik lassa ile

http://i.imgur.com/chmdvdU.jpg

Fotoğraf geçen haftaya ait, şimdi sıcak hava hepsini eritti gerçi ama bir daha yağar mı bilmiyorum. Kışlıklar da çok yaktırıyor, çıkartmayı düşünüyorum.

Geçen sene nisanda  çıkartmıştım kışlıkları.

Kaman merkez mi Mustafa hocam orası?

Benim dediğim 4-5 yıllık süreçte sertleşme değilde,bir sezon lastiklerin özelliğini kaybettiğini diyordu otopark ekibi bir testte.Eğer öyleyse 16'' Leon jantları ucuz.bir takım alsam fena olmaz.
elegance=ugurcnplt