Yanlız burada hatırlatmak istediğim bir husus bu kablolar orjinal Rosstech ürünü değiller, diğer yandan klasik klon kablo da değiller. Şöyle ki kabloyu rosstechten indirdiğiniz yazılımla kullanamazsınız, (klon kablolar sürümü aynı ise bunu yapabiliyorlardı) Bu satışta olan ürün Rosstech yazılımını epey bir elden geçirmiş, internet bağlıyken kullanılabilen bir yapı oluşturmuş ve yeni sürüm çıktığına Rosstech üzerinden değil kendi online servisi üzerinden güncellemeyi indirmenizi sağlamış. Bunu yaparken usb sürücüsü dahil değiştirilmiş. bütün işlevleri çalışıyor, malzeme kalitesi bir tık daha iyi görünüyor. Ama orjinal lisanslı kablo mu hayır.
lisanslı orjinal kablo sadece Ross Tech, 400-450 dolar arası fiyatı var, yaklaşık 1200 lira. söylediğiniz gibi bu kablo da klon kablo ama Çin çakmalarını da çok kullandım, bu kablonun kalitesi çok farklı. çin çakmalarından ne özellik nede malzeme kalitesi olarak değil bir tık neredeyse hiç benzerlik yok. bir kere avrupa ürünün çipi çok değişik, aralarında devasa bir fark var, çinli 1 dolarlık güncellenemeyen, en ufak müdahalede yanabilen en adi çipi kullanırken, Avrupa mallarda CE sertifikalı en kalite çipler ve en kalite malzemeler kullanılıyor. Avrupa ürünlerde bir standart var, o kaliteden aşağı üretim yapamaz kimse.
Çin ürünlerin ne olduğu belli değil, kendi aralarında bile çok kalite farkı var. En adi malzemeler kullanılarak 5-10 dolara mal edilip 20-30 dolara dış piyasalara satılan Çin çakmalarıyla, 40-50 Euro arası maliyeti olan ve Avrupa piyasasında 80-100 Euro arası fiyata satılan, CE sertifikalı güncelleme alan ürünler arasında nasıl bir tık fark olabilir. Her yerde Çin çakmalarından yüzlerce şikayet görürsünüz, ürünü alıp kullanamayan, programı bozuk olan, az bir kullanımdan sonra çipi yanıp kalan, full sürüm olmadığı için çok kodu göremeyen çeyrek porsiyon adi kablolari sırf çok ucuz diye işi bilmeyen insanlara önerilip insanlar mağdur ediliyor, zarara sokuluyor. Avrupa ürünler hakkında hiç gördünüz mü şikâyet eden…
vag comun ne olduğunu, piyasadaki tüm vag kabloları anlatan bir başlığı burada da paylaştım. insanlar okusunlar bilinçlensinler. vag kablo hakkında bilgi edinmek isteyenler inceleyebilirler.
http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=33922