škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Vag com da özellikleri açacak birileri var mi?

saday · 73 · 25181

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kace

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Haklısın ödeme yapacaklarını sanmıyorum fakat sizin dediğiniz gibi de elektriksel bir sorun açtığını duymadım sadece fonksiyonlarda karışıklık (sistemin sapıttığı) ile ilgili şikayetler duydum o da acemi ustalarca veya araç sahiplerinin kendi yaptıkları kodlamalarda oluşan sorunlar telafisi basitmiş sistemi sıfırlayıp tekrar yükleniyormuş ben işim sağlam olsun diye Balıkesir den  ist. gidecem ve işi bu özellik açma konusun da herhangi bir şikayet ve olumsuzluk duymadığım firmaya yaptıracam, yoksa Balıkesir de sanayide bir çok ustada vag cihazı ile bu işi yaptıklarını duydum hatta bunlardan biri wv yetkili servisinden ayrılma elek. Ustası ama yinede güvenip yaptırmıyorum.

Çevrimdışı emre0884

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yani vag com cihazının arabanın beynini yakma ihtimali var diye biliyorum. Yanlışım varsa biri düzeltsin. Eğer kodlama sırasında kablo çıkacak olursa ya da olası kodlama sırasında kablo yanması durumunda aracın beyninin zarar görüyor diye biliyorum.

Çevrimdışı kace

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
onu duymadım fakat zorlama sonucu kablo girişinin zarar gördüğünü duydum.

Çevrimdışı kace

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Yani öyle bir şey varsa çok riskli işte bu yüzden vag cihazı türkiye yetkili servisine yaptıracam

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben aynı şeyi diyorum. İş böyle sözel, belgesel olmayan garanti vermeyle olmuyor. E hadi versinler o zaman bir yazılı belge,  yok vermiyorlarsa yazmasınlar böyle ki insanlar yanlış bilgilenmesin.

Son söz, birşeyin bu zamana kadar olnaması bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez. Olası bir sorunda, kafası çalışan adam gayet güzel vag com kodlamadan garanti konusunda başınızı ağrıtabilir.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı saday

• CABRİO
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar, konu başka yerlere sapmadan diğer forumlardaki gibi burada vag-com kodlamaları ile ilgili paylaşımlar yapmayı öneriyorum, her modele ait alt forumlarda vag-com konusu olsun bence, rapid için burada neler yaptık neler duyduk ve ne bilgiler edindik burada paylaşalım, ben 1 haftadır vag-com vcds options üzerinde araştırma ve aracım üzerinde denemeler yapıyorum, aracım daha 3 haftalık araç, öyle çok büyük riskler yok bence bcm ünitesini yakmak gibi, ünite en fazla kendini yanlış kodlamadan dolayı korumaya alır, kilitler vb.şeyler olur kanısındayım, öyle olursa da reset atıp işi kurtarırım diye düşünüyorum
daha önceki aracımda bluetooth elm327 ile torque programı kullanarak aracıma bağlanıp verileri log tutuyor ve bazı çalışmalar yapıyordum, tabiki bu kısıtlı ve müdahalesiz çalışmalardı, şimdi bu aracımda vag-com vcds olayını görünce bana keşfedilebilecek ve müdahale edebildiğim bir uğraşı çıkması heyecan verdi.
Günlerdir yabancı sitelerde araştırma yapıp bilgi topluyorum, amacım rapid ile ilgili her şeyi bilmek ve anlamak, vag-com vcds olayı bu açıdan benim için çok önemli çünkü aracınızı bu iletişim yolu ile tanıyıp ne özelliklere sahip olduğunu anlama imkanı var.
Artık rapid ile bu başlık yada forum yöneticilerinin belirleyeceği bir başlık altında vag-com vcds ile ilgili kodlama ve uygulama bilgi paylaşımı yapılmasını öneriyorum,
Bu güne kadar edindiğim bilgi ve yaptığım uygulamalar şunlar;

1-Rapid spaceback lerde kullanılan BCM ünitesi (elektronik kontrol ünitesi) 6R0 937 087 R kodlu ünitedir, bu ünite polo 6r lerde kullanılan platform üzerine kurulu revizyon görmüş bir ünite zannedersem, aynı ünite bazı seat 6j lerde de kullanılmış fakat rapid ile birebir aynı özellikte değil.
2-Genel de kodlama ile bir çok özelliği açılan üniteler 30 byte üniteler diye bahsediliyor ama benim aracım daki ünite de 30 byte olmasına rağmen bu kapsamda gözükmüyor şimdilik.(DSG araçlarda 30 byte ünite oluyor genelde).
3-Bir çok 30 byte üniteli araçta özellikler central electrik -coding- long coding helper kısmından byte lardaki bit değerlerinin yanındaki özellikleri aktif yada pasif edip uygulayıp aktif edilmesine rağmen, rapid lerede bunun sonucunda araçta hiçbir değişiklik olmuyor (yada ben yapamadım), bence bu araçların ünitesi adaptation adımındaki uygulamaları kabul ediyormuş ve oradan yürümek gerekiyor gibi geldi.
4-Aracım da açtığım özellikler ve nasıl yaptığımı aşağıda listeleyeceğim ve bu listeye her gelişmeyi ekleyeceğim ve sizlerden de aynı şeyi bekliyor olacağım, bu konu ile ilgileniyorsak mutlaka bilgi paylaşımı yapalım.
Açılan özellikler ve yapılışı:
1-Kadran selamlama: İnstruments - adaptation - indicator celebration seçerek 0 olan değeri 1 yapıp save ediyoruz.
2-Kapıların 15km hıza ulaşınca otomatik kilitlenmesi: centr.elec - long coding helper - byte 0 - bit 4 tiklenerek do it denilerek.
3-Silecek ağlama modu: centr.elec - long coding helper - byte 14 - bit 4 tiklenip do it denilerek
4-Comfor sinyal sayısını değiştirme: centr.elec - adaptation - comfort turn signals (cycles) seçilip new value sayısı 3-5 arasında değiştirmek ve save demek.

arkadaşlar şu an için bunlar rapid de çalışıyor ve çalışmalarım devam ediyor, yeni şeyler bulup olumlu sonuç aldıkça paylaşıma devam edeceğim bu konuyu aktif tutun lütfen.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Vag com kodlamalar ile ilgilivgenel başlik sitede mevcut. Özellikle oradan yapılan kodlamaların paylaşilmasını şahsen rica etmiştim derli toplu olmadı açısından, zira sürekli aynı hususlarda beyhude yeni konular açılıyor.

Çevrimdışı saday

• CABRİO
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;486040
Vag com kodlamalar ile ilgilivgenel başlik sitede mevcut. Özellikle oradan yapılan kodlamaların paylaşilmasını şahsen rica etmiştim derli toplu olmadı açısından, zira sürekli aynı hususlarda beyhude yeni konular açılıyor.

genel başlık pek işlevsel olmaz bence, her modelin ayrı bir BCM ünitesi var, insanlar hangi kodlamanın kendi aracına uygun olduğunu bulmakta zorlanır, modele özgü kodlamaların yazılacağı başlık olmasını o yüzden istedim, örnek; octavia, fabia, rapid, roomster hepsinin versiyonu farklı, 3 tip ana BCM ünitesinin (giriş seviyesi-orta seviye-yüksek seviye gibi) alt türevleri bulunmakta, bu yüzden bazı kodlar aynı model bile olsa kiminde olur kiminde olmaz, bunu bir düşünmek lazım bence

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: saday;486042
genel başlık pek işlevsel olmaz bence, her modelin ayrı bir BCM ünitesi var, insanlar hangi kodlamanın kendi aracına uygun olduğunu bulmakta zorlanır, modele özgü kodlamaların yazılacağı başlık olmasını o yüzden istedim, örnek; octavia, fabia, rapid, roomster hepsinin versiyonu farklı, 3 tip ana BCM ünitesinin (giriş seviyesi-orta seviye-yüksek seviye gibi) alt türevleri bulunmakta, bu yüzden bazı kodlar aynı model bile olsa kiminde olur kiminde olmaz, bunu bir düşünmek lazım bence

Bahsettiğiniz şeyler bizim de malumumuz zaten.
Genel başlıkta bile yeterince bilgi paylaşımı olmuyor, her modele özgü konu açılırsa islevsiz bir sürü konuyla dolar forum. Ne yazık ki kodlama konusunda pek iyi durumda olan bir forum değiliz. Siz şahsi olarak dilediğiniz konuyu açmakta özgürsünü tabii.

Çevrimdışı rapidgen

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Beyler bu silecek ağlama modu ne oluyor???
Ayrıca konfor sinyalin 5 e çıkması şahane olur 3 yeterli gelmiyor sadece şerit değişimde işe yarıyor

Çevrimdışı kucless

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: rapidgen;486204
Beyler bu silecek ağlama modu ne oluyor???
Ayrıca konfor sinyalin 5 e çıkması şahane olur 3 yeterli gelmiyor sadece şerit değişimde işe yarıyor
Gözyaşı modu diye de geçer. Camlara su püskürttükten silecekler camı siler ve durur. 2-3 saniye sonra kenarlardan akan suyu silmek için tekrar bir tur çalışır. Buna deniyor.

Çevrimdışı saday

• CABRİO
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Güncel.....!
5-Ek yakıt alma (almanız gereken yakıtı lt olarak gösterme) MFD de gösterme.
yapılışı;İnstruments - adaptation - wolume to be replenished seçeneği seçilir ve new walue open denilir.
6-Cruise kontrol display : Cruise kontrol aktifken MFD de görüntülenir.
Yapılışı: İnstruments - adaptation - cruise control display  - seçeneği seçilir ve new walue open denilir.
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2014, 08:45:48 Gönderen: saday »

dtsnr

• Ziyaretçi
Yetkili Servisle özelliklerin açılması ile ilgili görüştüm.Ekstradan açılan her özellik ECU ünitesindeki elektrik yükünü artırır ve arıza ihtimaliniz artar diyorlar.Yetkili Servisteki cihazda sadece ,araç 15 km/h geçince kapıların otomatik kilitlenmesini açması yapılabiliyor.Diğerlerini vag com açar ama yapmanızı tavsiye etmiyoruz diyorlar...Ben bu konuda ikilemde kaldım... Özellikleri açanlar bir sorunla karşı karşıya kaldınız mı ? Yani tekrar eski haline döndürmek zorunda kaldınız mı ?

Çevrimdışı saday

• CABRİO
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dtsnr;487025
Yetkili Servisle özelliklerin açılması ile ilgili görüştüm.Ekstradan açılan her özellik ECU ünitesindeki elektrik yükünü artırır ve arıza ihtimaliniz artar diyorlar.Yetkili Servisteki cihazda sadece ,araç 15 km/h geçince kapıların otomatik kilitlenmesini açması yapılabiliyor.Diğerlerini vag com açar ama yapmanızı tavsiye etmiyoruz diyorlar...Ben bu konuda ikilemde kaldım... Özellikleri açanlar bir sorunla karşı karşıya kaldınız mı ? Yani tekrar eski haline döndürmek zorunda kaldınız mı ?

Saydığım 6 özellik açık bende şu ana kadar hiç bir sıkıntı olmadı, servisin verdiği cevabı mantıklı bulmadım bu aracı tasarlarken bcm ünitesi ve diğer fonksiyonlarını hesaplıyorlardır herhalde açılacak özellikler de öyle aman aman bir özellik değil zaten.

Çevrimdışı Tevfik Yüksel

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Yetkili servis görevlisine vag comdan bazı özellikleri açtırmak istediğimi, ücretinin ne kadar olduğunu sordum, ilk defa sizden duyuyorum, hiç öyle birşey duymadım dedi. Arabamla ilgili ilk başta sorduğum başka sorulara cevap vermemiş olsaydı başka yeri mi aradım acaba diye sorgulardım kendimi :D