Yanlış anlaşılma olmasın denediğim bildiğim aracım olan tek corsa c 1.4 idi ondan hep onu örnek veriyorum
60 dan roll de 1.8 coupe bertoneyi hiç etmişliğiim de var
Dizelle yürümek isteyen gitsin chip yaptırsın bence.
Sorun o Corsa C'de işte; çok güzel bir güç ağırlık oranı var.
Kullandığı şanzımanın oranları da 1.6 Astra G ile 1.6 Vectra C'de kullanılan oranların aynısı. (konuyla alakası yok; bilgi ekleyeyim dedim:++:)
LPG, Dizel, herşeyi denedim.
Öncelikle şehir içinde ışıklarda falan milletin içinde gitmeyi sevmem, hemen koparım. Ayrıca 600 metre olan işyerime günde 2-3 defa arabayla gider gelirim.
Bu şartlarda 1.2 HTP+LPG ile ş.içi 9 litre (Ankara şehir içi 7 litre) LPG yaktım.
1.4 TDI ile ş.içi 8 litre mazot yaktım.
1.6 Rover+LPG ile ş.içi 12 litre LPG yakıyorum.
TDI'ların kısa mesafe kullanımda pek tavsiye edilmemesi, ayrıca biraz gürültülü çalışması, ve de aynı kış şartlarında Fabia 1.2 2 km'de ısınırken TDI'ın 5 km'de ısınamaması durumlarını tecrübe ederek 1.2 + LPG'nin çok ideal bi çözüm olduğu sonucuna vardım.
TL hesabımda da TDI/1.2 LPG arasında %20 TDI fazla yakar sonucuna varmışlığım var.
Bütün bunlar ışığında:
1 - 1.2 Clasic Plus + LPG
2 - 1.4 16V + LPG (Fabia ya da Cordoba olabilir)
3 - 1.6 16V + LPG (Bu motor VW grupta Toledo'da var. 2004 Signo Techno en ideal seçim)
seçeneklerinin mantıklı oldukları sonucuna vardım.
Koyu yazılan bölüme aynen katılmakla beraber; elde ettiğiniz tüketim değerlerinde bir noktada sorun olduğunu düşünüyorum.
1.4 TDI'ın şehir içinde 8 litre yaktığı koşullarda 1.2 HTP LPG ile 7 litre tüketim elde etmek pek mümkün değil.
Yani kabaca; Fabia 1.2 HTP'nin 7 litre tükettiği yerde (ki bu benzinde 5.5-6 litreye denk gelir) 1.4 TDI rahatlıkla 4 küsür - 5 litrelik bir tüketim elde eder.
Eğer hesabınızı buna göre yaptıysanız tekrar gözden geçirmenizi öneririm.
(bence ölçümlerin yapıldığı şartlar arasında çok büyük fark var)
ama bence artık demode bi motor. gürültüsü bakımından.(hani senin için diyom benim açımdan iyi bişi bile git common-rail bişi al. amacın az tüketimse bi fransız öneririm. sessizlikte tatmin eder. ama o yardırmaları falan boşverecen pek yürümüyorlar 1.4 hacimlileri.
ayrıca alacaksan durum varsa keşke 0 km alsan. malum diesel.
satim sana benimkisini büyük bişi alırz bahaneyle :++: :++: '76 Buick falan
Eğer illa ki bir dizel önereceksek ve bu motor VW gruptan olmayacaksa, ben VW grup dışında direkt olarak CDTI Opel öneriyorum. Hem Gökhan Abi'nin bildiği araç; hem de sırf motor için Fransız ekolüne kaymak zorunda kalınmaz. Opel gene VW grubuna en yakın hissi verecek markadır. Güzel bir 1.3 CDTI çok çok başarılı bir hizmet verebilir.:ok: