Kişisel mesele bu ama bence ikisi de değil..
Octavianın görünüşü maşallah aslan gibi araba.. ben güçsüz motorları pek yakıştıramıyorum.. o yeter bu yeter filan olayı değil bu.. 70 binTL verdiğim araç Audi a4.. BMW 3.20 leri filan geçtim uyduruk arabalara arkadan bakacaksa, Orta şeritlerde sürünecekse hiç kıymeti yok benim için.. imkanımız yok RS alamıyoruz ama.. 1.4 TSİ 140 hp ve Elegance olan araç orda dururken.. 3-5 bin daha düşük fiyata ben ne 1.2 tsi nede 1.6 TDİ alırdım..
yanlış anlaşılmasın hız meraklısı değilim.. sadece 70 binTL veriyorum.. bir karşılığı olmalı bence..
1.2 tsi alsanız 120 km hızı geçemeyeceksiniz.. anlık tüketim gözünü korkutacak.. İbiza - fabia motoru bence.. Ambition alsanız anlarım ama Elegance Octavia ya hiç yakışmıyor.. fiyatı anlamsız..
1.6 tdi alsanız (bana göre hantal ama hadi gidiyor diyelim) donanımı az filan gürültüsü zartı zurtu.. e az binerim diyorsunuz.. bana göre gereksiz tasarruf.. ama 100 km de en az 2 lt az yakar.. değer diyorsanız alınır..
benim için en makul Motor 1.4 TSİ.. az kullanıyorum.. boş yolları severim.. her şeyi geçtim yakışıyor Octavia ya..
1.2 Octavia'nın hiç direksiyonuna geçmeden, hava da kalan yorumlar olmuş sizin ki, ben sürekli şehirlerarası yol gidiyorum, aracımda elegance donanımlı, 120'yi niye geçmeyelim? Atmosferik 1990 model araba mı bu? Düzlükte 210'nu bile gördüğüm oldu, uzun yol ortalamam da 6.9 LT, hiçte yavaş kullanmam uzun yolda, şehir için ortalamam da 8.5 LT şu anda, aracı aldığımdan beri sıfırlamadım ortalamam 7.5 LT...Yakıt tüketimlerini geçtim; bundan önce ki aracım 2011 model 3.20D idi, malum 2.0 LT 184 HP, güzel gidiyordu, onda da 300 KM hız yapmıyorduk ya...Sonuç olarak hem az vergi, hem az yakıt, hem konfor, 1.4 neden alayım? Ortalama 2 LT daha fazla mı benzin yakayım, vergiyi 2 katı mı ödeyeyim,amaçsız bir motor bence...1.2 veya 1.6tdi en ideali bana göre...73 bin TL ye aldım, parasının son kuruşuna kadar hak ediyor, hiç orta şeritte falan gitmiyorum, yüksek tork, yüksek keyif...Tavsiye ederim