Aynen fabialarda sadece ön camlar otomatik olduğu için sadece ön camlar anahtardan açma kapama yapiyor. Ayrıca bu özelliği araciniza sonradan yapabilirsiniz. 2 cam veya 4 cam otomatik olma durumuna gore iki farkli modeli satılmakta ufak bir kutu diyelim . İyi bir elektronik ustası sisteme montesini yapar. Şayet İstanbul da tanıdığım bir usta takıyordu. Araçla gitmiş olsaydım taktıracaktım bende. Cihaz fiyatı 40 lira civarıdır + taktırma parası.
4 camı elektrikli olan modellerde de böyledir, cam kapatma modüllerini arabanıza bulaştırmanızı hiç önermem, normal kullanımda bile bozulan cam mekanizması, bu modül takıldıktan sonra bozulmayacağı varsa bile bozulur, ''neden?''...cam kapandıktan sonra voltaj göndermeye devam eder de ondan, motor zorlar ve öngörülen aşırı akım değerine gelince durur..bu zorlamalar, belli bir zaman sonunda halat dolanması, sınırlayıcı plastik parçaların kırılmasıyla sonuçlanır ve onarım sonrası orijinal haline hiç dönemez...onlarca vw grup arabasında gördüm bunu...
............Anahtardan acip kapatiyomuymus bizim arabalar. Denememis olamam sanirim. Vag com dan aciliyordur muhtemelen
maalesef, vagcom dan da açılamıyor ama vwtr forumunda ''necati'' diye bir arkadaş var, ivedikte dükkanı var, o farklı olarak ms dos kullanarak yapabildiğini söylemişti zamanında...bu konularda uzmandır kendisi...