škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Debriyaj ayarı yaptıran var mı?

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar. Fabia'ların kavramasının yüksekte olduğu söylenir. Benim aracımda da durum böyle. Yaptığım çeşitli denemelerl sonucunda debriyajda kaçırma olmadığını düşünüyorum. Aracım 67 bin km.de son zamanlarda, kavramanın yüksekliği iyice belli oldu. Hatta, kavramadan hemen sonra pedal son yerini alıyor. Bizim araçlarda (2005 special BBZ) kavrama ayarı yapılıyor mu? öyle ise yaptıran var mı? ve yukardan kavrama durumu, balatayı zamanından önce aşındırır mı? Yanıtlar için teşekkür ederim. iyi günler.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
debriyajınız hidrolikli. o yüzden ayar yapılamıyor. kaçırmıyorsa devam. aşındıkça az bir miktar yukarı kalkması normal.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Evet, bir miktar yukarı kalkması normal ama benim araçta en sonda kavrıyor artık. bazen yokuşlarda sıyıracakmış gibi hissediyorum. o derece olduğu için sormak istedim.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Enteresan. Kacirmadigindan eminseniz eger fren hidroliginizi de bi kontrol edin.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Bu konuyla ilgili deneyimi ya da debriyaj ayarı yaptıran bir arkadaşımız yok sanırım.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Aracinizin debriyaji hidrolik oldugu icin ayarlanamaz cunku

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: DDŞ!;488954
Aracinizin debriyaji hidrolik oldugu icin ayarlanamaz cunku
İlginiz ve yanitiniz için yeniden teşekkür ederim. Bu söylediginiz bir varsayım mı, yoksa kesin bir bilgi ve deneyime dayanarak mı söylüyorsunuz? Benim aracım şu an yalnızca 67 bin km.de ve ilk sahibiyim. Araç kullanmayı cok iyi biliyorum. Yani debriyaj balatasını erken sıyırma gibi bir durum da söz konusu değil. Aracın en yukarda kavraması nedeniyle balatanin ömrü de kisalacak sanırım. Başta da dediğim gibi, yanitiniz kesin bir bilgi ve deneyime dayanıyorsa artik bir daha sormayacağım. Ancak eğer yalnizca kişisel düşünceniz ya da bir varsayimsa söyledikleriniz, bununla ilgili bir deneyimi olan arkadaslarin yanitlamasini rica ediyorum. Çünkü kavramının bu durumu gerçekten rahatsız edici.

Çevrimdışı kace

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Balatada km den çok sürüş tarzı ve sürücü önemlidir km sizi yanıltmasın ayrıca teknik bir arızadan kaynaklı olur arkadaşın 18000 km de focus balata sıyırdı kendisi acemi bir şoförde değildir.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kesin bilgi rt yayalim :) 101likler hidrolik debriyajlidir.

Yukarida kavramasinin nedeni zaten fabrikanin balata omrunu uzatma istegidir.

Bir anormallik oldugunu dusunuyorsaniz ve balatanizdan da eminseniz fren hidroliginizi kontrol edin.

Ayrica kaputu acip sanzimaniniza baktiginizda bu sirada iceriden birisi debriyaji pompaliyorken hareket eden bir tel de goremezsiniz. Eger kendiniz emin olmak istiyorsaniz dedigimi yapin hidrolikli oldugundan emin olun :)

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
+1

fabia1 debriyajı otomatik ayarlı ve hidrolik destekli...bittikçe yukarıdan kavramaya başlar, hidroliği de fren sistemiyle ortak kullanır.

Forumda bilgisini uzun zamandır katılımıyla kanıtlamış birçok arkadşımız var, ''eminmisiniz'' diye sormak yerine, eski mesajlarını incelemenizi öneririm.

En nihayetinde bilen-bilmeyen herkes yorum yapabilir, kesin bilgi istiyorsanız servise müraacat etmeniz daha garanti...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bir de ankaradaymışsınız buyrun gelin bir buluşmaya bekleriz. sanırım bu haftasonu buluşacağız. hem detaylı incelemiş oluruz.

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Çağrınız için teşekkür ederim. Baştan beri yaptığınız yoruma güvenmemiş gibi göründüysem özür dilerim. :)  Çalışma düzenin ne yazık ki plan yapmamı zorlaştırıyor. Çok isterim boyle bir etkinliğe katılmayı. Ancak uygun olabilir miyim, şimdiden bilemiyorum. Sağolun yeniden :ok:

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: DDŞ!;489009
Kesin bilgi rt yayalim :) 101likler hidrolik debriyajlidir.

Yukarida kavramasinin nedeni zaten fabrikanin balata omrunu uzatma istegidir.

Bir anormallik oldugunu dusunuyorsaniz ve balatanizdan da eminseniz fren hidroliginizi kontrol edin.

Ayrica kaputu acip sanzimaniniza baktiginizda bu sirada iceriden birisi debriyaji pompaliyorken hareket eden bir tel de goremezsiniz. Eger kendiniz emin olmak istiyorsaniz dedigimi yapin hidrolikli oldugundan emin olun :)
:) olağan dışı bir durum olarak gördüğüm tek şey, kavrama ile birlikte artık pedalın da son noktaya, yani pedala basılmıyorken durduğu noktaya gelmesi. Bu olay artık, yukardan kavramaninda ötesinde bence. Yokuşta, zor bir kalkış sırasında bitecek gibi bir duygu oluşturuyor. Kavrama düzeneğinin hidrolikle çalıştığını zaten biliyordum. Anacak, bu durumun ayar yapmaya engel olduğunu ya da ayar yapmayı gereksiz kıldığını bilmiyordum. Eğer ki sizler de, deneyimli kullanıcılar olarak, anlattığım gibi bir kavrama noktasının normal oldugunu söylüyorsanız, aklımda başka bir soru işareti kalmıyor. Sağolun ilginiz için :ok:

Çevrimdışı kor_ay

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Engin E.;489012
+1

fabia1 debriyajı otomatik ayarlı ve hidrolik destekli...bittikçe yukarıdan kavramaya başlar, hidroliği de fren sistemiyle ortak kullanır.

Forumda bilgisini uzun zamandır katılımıyla kanıtlamış birçok arkadşımız var, ''eminmisiniz'' diye sormak yerine, eski mesajlarını incelemenizi öneririm.

En nihayetinde bilen-bilmeyen herkes yorum yapabilir, kesin bilgi istiyorsanız servise müraacat etmeniz daha garanti...
Söylediklerinde haklisiniz. Arama özelliğini kullanma konusuna gelince, ya ben bu arama motorunu doğru kullanamıyorum, ya da bu özellik yeterince işlevsel değil. Bulamadım kısacası. Yoksa, elbette ki bir konu açmadan önce, kirlilik yaratmamak için araştırma yapılmalı. Size de teşekkür ederim.

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sorun değil, ama debriyaj setinizin değiştirildikten sonra sorunun çözüldüğünü göreceksiniz, arabanızın km si sizi yanıltmasın, 10 000 de bile biten, bozulan debriyaj gördüm...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)