Herkese merhaba,
Koltukların kirlenmesinden çok, zaman içerisinde ortam tozunu emip, alerjik hale gelmemeleri için, kılıf veya kaplama düşünenlerdenim.
Yüzeydeki kiri, hertürlü temizlemek mümkündür. Ancak, döşemenin içine zamanla nüfus eden tozlardan aynı şekilde kurtulmak mümkün olmuyor.
Önceki araçlarımın kumaş döşemelerinde yaşadığım deneyimlerden ötürü böyle düşünüyorum.
Araç ne kadar temiz tutulursa tutulsun, ortam tozu, kumaş koltuklar tarafından zamanla emilerek, döşeme altına iniyor.
Döşeme kumaşını geçirimsiz hale getiren kimyasal ürünler de yok değil. Ancak, bunları da düzenli uygulamadıktan sonra, verim almak zor. Düzenli uygulamanın maliyeti ve külfeti de, ayrı bir sorun.
Netice olarak, bu forum başlığındaki ve diğer bazı internet ortamlarındaki araştırmalarım sonucunda, suni deri kılıf yaptırmakta karar kıldım.
Orjinal döşemelerin kalıcı olarak iptal edilecek olması ve üç ila dört kat arasında değişen maliyet farkı nedeniyle, kaplama yaptırmak yerine, kılıf kaplatmayı tercih ettim.
Şu mesajımda daha önce bahsettiğim, otomstore isimli internet magazasından sipariş verdim.
Firma Sakarya' da bulunuyor.
Skoda' nın hemen tüm modelleri için kalıpları mevcut.
Site üzerinden, hazır modeller arasından seçim yapmak veya kendi kumaş ve renk seçimleriniz ile model oluşturup, sipariş yapmak mümkün.
Kendi özel siparişim üç gün içerisinde elime (istanbula) ulaştı.
Malzeme kalitesinden genel olarak memnunum. Kullanılan kumaş, iplik, ve astar malzemeleri kaliteli.
Kolayca temizleniyor ve altına toz geçirmiyor. Bu anlamda, amacıma ulaştım diyebilirim.
İşçilik kalitesi ise, genel olarak iyi sayılmakla birlikte, bazı pürüzler de mevcut.
Birincisi, hiçbir zaman kaplama kadar, mükemmel görünümlü olmuyor. Bazı yerlerde, kırışıklıklar ve potlar olabiliyor. Zaman içerisinde bunların azaldığı söylense de, tamamen kaybolacaklarını sanmıyorum.
İkincisi, imalatçı bazı noktaları atlayabiliyor. Kendi siparişimde, kolçak üstünü yapmayı unuttu (ve sonradan gönderdi), arka orta koltuğun arkasındaki bardaklık için ise, kılıfta yer açmayı unuttu. Bu konularla, tekrardan ilgilenmem gerekecek.
Son olarak, araç koltuklarımın kılıflı ve kılıfsız hallerini aşağıda paylaşarak, mesajıma noktayı koymak isiyorum.
Suni deri kılıf düşünenler için bir referans olabilir düşüncesiyle, kendi deneyimimi paylaştım.
Koltukların orjinal halleri:
Koltukların kaplı halleri: