1. Box uygulamalarında oluşan rolantide ki sanki motoru sıkıyormuş gibi sanki sibop vuruyormuş gibi bir ses verir siz taktıktan sonra böyle bir değişiklik farkettiniz mi?
2. Race chip kaçıncı pod da kullanıyorsunuz?
3. Aracın 0-100 km hızlanması kaç saniye şuanda yapa bilirseniz video çekip koya bilirmisiniz?
4. Aracın ara hızlanmaları nasıl çok fark varmı sizce?
5. Yakıtın düştüğünü nasıl anladınız depo ölçümü mü yaptınız yoksa yol bilgisayarından mı anladınız?
6. VW servisinde atılan garantili 1550 € değerinde ki ABT yazılımla bile 170 hp alınıyorken siz nasıl anladınız 178 hp olduğunu dynoya girdiniz mi?
Bize bu konu üzerinden sürekli yorumlarınizla görüşünüzü km geçtikçe yazarsanız çok seviniriz.
Rolantide hiç bir ses değişimi, sibop vuruntu sesi veya motoru sıkıyormuş gibi bir durum oluşmadı. Hatta ilk taktığımızda aracın sesinde hiç bir değişiklik olmayınca galiba kabloları yanlış taktık hiç bir değişiklik olmadı zannettik, kullanınca anladık.
Bana gelen Racechip i firma pod unu kendisi ayarlayıp gönderdi, kendileri ile görüştüğümde; ayarlamanın dizel motorlar için kullanıcı tarafından ekonomi mi, performans mı veya ikisinin ortası yönünde tercih edilebildiğini, benim aracım için ise; benzinli olduğu için herhangi bir ayar yapmama gerek olmadığını gönderdikleri ayarda kullanmamı belirttiler.
0.100 Km\h ulaşım süresi 7,8 sn lerde. En yakın zamanda video çekip paylaşacağım.
Evet aracın hızlanmasında ciddi fark var, bence 0.100 km\h ulaşmasından diğer km\h artışıları çok daha da başarılı bana göre. Bunu da paylaşacağım.
Bu yapılan uygulama 1550 euro değil, 1550 TL. Fakat iki yıl motor garantili. Arzu ederseniz belgelerini de paylaşabilirim. racechip sitesini incelediğinizde tüm ayrıntıları görebilirsiniz. Neden servislerde yapılanın çok pahalı olduğunu, dünyada bir çok güçlü markaya resmi box üretiminin racechip tarafından üretildiğini görebilir (Vw de dahil), mail atıp dahada detaylı bilgiyi yetkililerden alabilirsiniz. (Ben emin olmak için böyle yaptım)
Dyno ölçümü yaptıramadım çünkü Bergama'da yok. Muhtemelen İzmir'de vardır. Ben de merak ediyorum İzmir'e gidince yaptıracağım. Fakat inanın araç dehşet güçlü oldu. Yani hissedilen 15 hp lik bir artış asla değil, daha fazla.
Bu uygulamadan sonra aracınızı yine eski kullanım tarzınız ile kullanırsanız 100 km de 1 lt kadar yakıt tasarrufu sağlanıyor eskiye göre; tork yüksekliği ve vites geçişlerinin daha çabuk olması neticesinde. Fakat gücün cazibesine kapılıp uzun süreli basarsanız eskisinden daha da fazla tüketiyorsunuz.
Ben aracıma yeni Ultimate modelini aldım. Yeni gelen Ultimate ler start-stop özellikli araçlar için de uygun olarak geliyor.
Kendim monte ettim 5 dk.da, aynı şekilde 5 dk.da sökülebilir. Hiçbir sorun yaşamadım elektronik veya mekanik olarak. Araç gayet normal çalışıyor, yüksek devirlerde de ses farkı hissetmedim. Sadece daha çabuk hızlanıyor ve asılıyor.
Araç garanti dışı kalmıyor bu uygulama sonucunda, söküldüğü zaman hiç bir iz yok. Servise giderken sök, çıkınca tak. Araca servis tarafından yazılım atılsa bile fark etmiyor, yine aynı şekilde takıp kullanılabiliniyor.
Cihaz aracın hiçbir koruma ve güvenlik sistemine veya hız limitörüne müdahele etmiyor.