škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Lassa Snoways Era Islak Yol Memnuniyeti

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Reklam gibi bir başlık oldu ama,
2 kıştır kullandığım Lassa snoways era marka kışlık lastiklerim hakkındaki memnuniyetimi yazmak istedim.

Lastik iki kıştır doğru dürüst kar veya buz görmedi. Dolayısıyla kar ve buz performansı hakkında yorum yapamıyorum.

Ancak ıslak yol ve yağmurdaki performansı beni hakikaten şaşırttı.

Yazlık lastiğim michelin energysaver, azıcık suyu görsün kayabildiği kadar kayıyordu meret.  Michelin bitmiş zaten , bir daha bulaşmam.

Ancak bu lastik hakikaten ıslakta güzel tutuyor yolu. Frene basınca çok rahat duruyorum. Bir ayda 3 kez kaza atlattım. Kaymadan, vici vici sesiyle güzelce durdum, yani lastik patinaja düşmüyor, tutuyor yolu belli. Bu arada araçta ABS yok. Michelin olsa kesinlikle bindirmiştim.

Ayrıca bugun akşam uzun yolda, yaklaşık 140 km hızla giderken, görmeden, yaklaşık 50 cm derinliğinde ve 30 metre uzunluğunda bir su birikintisine girdim.  Tam "Eşhedü enla.." diye başladım ki, baktım sudan çıkmışım bile.  

Önceki kışlıklarım 2 kez Petlas Snowmaster oldu. Onun da kardaki performansına laf yok ama ıslak yolda o da çabuk kayıyordu.

Kar yağarsa, bir de kar performansı hakkında yorum yazarım. İnşallah o da iyi olur.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bide kafa şişirmese dahada güzel olucak.Benim bu 4.kış olucak çok fazla kafa şişiriyor malesef..

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;489723
Bide kafa şişirmese dahada güzel olucak.Benim bu 4.kış olucak çok fazla kafa şişiriyor malesef..

Burda yollar mıcır soğuk asfalt olduğu için her türlü kafam şişiyor.

Çevrimdışı Özgür Şahin

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.mesutozil.com
Alıntı yapılan: mustklc;489735
Burda yollar mıcır soğuk asfalt olduğu için her türlü kafam şişiyor.

burda yollar mucur :) niyeyse aklıma hep mucur geliyor

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ozghcttpli;489742
burda yollar mucur :) niyeyse aklıma hep mucur geliyor

Mıcıra Mucur demiyelim ya.Mucur benim memleket :D
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
valla bend daha yeni aldım. kar göremedim henüz ama şu ana kadar ki görüşlerim olumlu. birkaç panik frende iyi iş çıkardı diyebilirim ama daha çok yeni lastik önümüzdeki sene asıl çıkar işin rengi ortaya.

özellikle gidip lassa aldım. bundan önce de lassanın kışlığını kullanmışlığım ve memnun kalmışlığım var. kışlık lastik biraz kaba bir iş. kışlık ayakkabı misali. ülke yol şartları belli dangır dungur. lastiğin dayanıklı olması gerekiyor. daha önceki desenlerin (snoways1 ve 2) kar performansından da memnun kalmıştım.

şu ana kadar tek sıkıntısı ses ve 100km civarlarında tuhaf bir vibrasyon var. balans desem değil. ama vibrasyon var lastikte anlamadım gitti..

Çevrimdışı KartalPekel

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar benim de kışlıklar Lassa snoways era, zincirsiz uludağa çıktım (kar ve buz üzerinde), deli gibi yağmurlu günlerde su birikintilerinden cm kayma olmadan geçiyorum, yol tutuşu her koşulda mükemmele yakın FAKAAAT Lassa kadar yol sesi yapan başka bir marka yoktur, yolda giderken 20 km den sonra şıkır şıkır ses yapıyor uğultu başlıyor ve gerçekten sinir bozucu..

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: DDŞ!;489774

şu ana kadar tek sıkıntısı ses ve 100km civarlarında tuhaf bir vibrasyon var. balans desem değil. ama vibrasyon var lastikte anlamadım gitti..

he ya o bende de var, yolun bozukluğuna veriyordum ben de

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustklc;489878
he ya o bende de var, yolun bozukluğuna veriyordum ben de

Demek genel sorun.. Sanirim sirf bu yuzden alinmaz bu ne arkadas semi off road lastik mi bu?

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kar lastiği işte. 100 ün üstüne çıkma diye uyarıyor seni :)

Çevrimdışı Özgür Şahin

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.mesutozil.com
Alıntı yapılan: ugurcnplt;489743
Mıcıra Mucur demiyelim ya.Mucur benim memleket :D

sanırım 10 kere gelmişimdir mucur'a, e o zamanlar arabamız yoktu. merkezden oraya gelmek zordu bir zamanlar

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustklc;489882
Kar lastiği işte. 100 ün üstüne çıkma diye uyarıyor seni :)

Abi benim ne yapip ne yapmiyacagima o nasil karisir? Ona ne? Hic sevmedigim isler :D

Çevrimdışı Esrfoglu

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bende de Snoways Era + var. Taktırır taktırmaz 50 cm. kar gördü. Önceki araçta Nexen vardı. Onunla zaten karşılaştırılmaz ama karda Snoways çok iyi iş gördü. Şimdilik memnunum.:)

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Evet ilk karda lastiğimizi de test etme imkanı buldum.

Açıkçası karda lastikten çok da memnun kalmadım. Kaptırınca gidiyor ama durunca kalıyor. Sanki petlas daha iyiydi bu konuda

Bu arada kar deyince öyle 5-10 cm değil burası , yarım metre oldu şimdiden ve kar küreme diye bir olay yok, kendi tamponunla kürüyorsun karı.