Reklam gibi bir başlık oldu ama,
2 kıştır kullandığım Lassa snoways era marka kışlık lastiklerim hakkındaki memnuniyetimi yazmak istedim.
Lastik iki kıştır doğru dürüst kar veya buz görmedi. Dolayısıyla kar ve buz performansı hakkında yorum yapamıyorum.
Ancak ıslak yol ve yağmurdaki performansı beni hakikaten şaşırttı.
Yazlık lastiğim michelin energysaver, azıcık suyu görsün kayabildiği kadar kayıyordu meret. Michelin bitmiş zaten , bir daha bulaşmam.
Ancak bu lastik hakikaten ıslakta güzel tutuyor yolu. Frene basınca çok rahat duruyorum. Bir ayda 3 kez kaza atlattım. Kaymadan, vici vici sesiyle güzelce durdum, yani lastik patinaja düşmüyor, tutuyor yolu belli. Bu arada araçta ABS yok. Michelin olsa kesinlikle bindirmiştim.
Ayrıca bugun akşam uzun yolda, yaklaşık 140 km hızla giderken, görmeden, yaklaşık 50 cm derinliğinde ve 30 metre uzunluğunda bir su birikintisine girdim. Tam "Eşhedü enla.." diye başladım ki, baktım sudan çıkmışım bile.
Önceki kışlıklarım 2 kez Petlas Snowmaster oldu. Onun da kardaki performansına laf yok ama ıslak yolda o da çabuk kayıyordu.
Kar yağarsa, bir de kar performansı hakkında yorum yazarım. İnşallah o da iyi olur.