Global site tamam da, İngiltere sitesinde de XDS görünüyor demek istedim ben. Belli ki her ülke de bu opsiyon sunulmuyor. Global site de yazmak zorunda, çünkü, bu araçta XDS opsiyonu mevcut. Zaten Çek Cumhuriyeti sitesine girdiğinizde XDS opsiyonel ekipman olarak görünüyor. Yani ek ücret karşılığında alınabiliyor. Senin verdiğin global sitede de dikkatle bakarsan XDS' in standart olarak yazmadığı, opsiyonel olabileceği anlaşılıyor. Verdiğin siteden bir alıntı;
Add to above mentioned safety systems, for the Octavia are following features available as a standard or option
Yani XDS bazı ülkelerde standart bazılarında ise opsiyonel ekipman olarak alınıyor. Ama ülkemize gelen araçlarda standart değil. Opsiyonel olarak alınabiliyor mu emin değilim ama opsiyonel ekipman listesinde görünmüyor.
İnanç sen dedin diye Çek Cumhuriyeti sitesine baktım;
"Cenik(Fiyat Listesi)" yazan kısma gir; PDF olarak donanım listesi görünecek; "bezpecnost" yani "güvenlik" bölümüne gel; "bezpecnost" altında hemen "1.satırda yazan cümle: "ESC včetně(dahil) ABS, EBV, MSR, ASR, EDS, HBA, DSR, ESBS,
XDS multikolizní(çoklu çarpışma) brzdy(frenler) (MKB)
a funkce(işlev) Prefill".
Dikey sütunda zaten 5 donanım seviyesi var; bütün donanım seviyelerindeki işaret "içi dolu yuvarlak".
Yani, işin özü; XDS'deyi de içeren tüm bu güvenlik donanımları tüm donanım seviyelerinde standart görünüyor.