Forum adına ve konuya girenler için yararlı bilgileri hangi konu başlıkları altında bulacaklarını 2 defadır yazıyorum. Bu konu hakkında cidden bilgi edinmek isteyenler, bu işin artılarını eksilerini görmek isteyenler lütfen zahmet edip forumu bir araştırsınlar.
Konumuza dönersek, Yalan yanlış bilgiler lütfen vermeyin,
Sayılı araçlar hariç hiçbir araç fabrikadan limitlerinde motor değerleri ile çıkmaz. Bunun en büyük nedeni emisyon kurallarına uymaktır. diğer bir yönü de aracın farklı güçteki modellerinin de satışına olanak tanımaktır. Piyasada aynı motor ile üretilmiş ancak farklı güçler üreten birçok model mevcut. Örneğin eski FOCUS TDCI lar. Bunların 90 ve 110hp lik olanları arasında tek fark yazılımdır.
Dünyada Superchips-NISMO-Brabus-ABT-Prodrive gibi hatrı sayılır firmalar var ve hepsi bu işi yapıyor. İnsanlar milyon dolarlık araçlarını bu firmalara emanet edip re-map liyor. Demek ki bu iş ciddi AR-Ge si olan bir iş ve "olacak olsaydı fabrikadan öyle çıkardı" yorumu maalesef bu konu için oldukça basit bir açıklama kalıyor.
Motor ömrü kısmına gelince. Motora mekanik müdahele olmaksızın yapılan remap lerin bir sınırı vardır. Siz bu sınırlar dahilinde yazılımı yaparsanız motor ömrü çok da azalmaz. Atıyorum motor ömrünüz 300K ise remap ile en fazla 280K ya iner. Normal kullanım ve bakım koşullarında bu kayıp ölçülemeyecek kadar azdır. Mesela ben CDTI Astra ya 20bin Km deyken yaptırdım, 97binde sattığımda aracım halen motor olarak ilk günkü gibiydi. Alan arkadaş hala bir sorun yaşamadan kullanıyor.
Octavia için konuşursak, daha doğrusu VW in 105hp lik TDI ünitesi için; bu ünite sorunsuz 130-150hp bandındaki gücü kaldırabilir. Eğer fabrikadan bu şekilde çıksaydı kim tutup 2.0 TDI alırdı ?
DSG konusuna gelince, DSG deki problem HP değil NM yani tork tur. Aktarma yüksek torku kaldıramayabilir. Ancak bunun için de safe bir sınır vardır. Bildiğim kadarı ile DSG için 300nm sınırdır. Sizin remap inin 130hp-280nm civarında olursa DSG sorunsuz bu yükü kaldırır.
Piyasada bu şekilde remap li gezen birçok arkadaşımız mevcut. Bence siz en iyisi bilindik firmalarla bir görüşün. Onlardan fikir alın. Ona göre kararınızı verin.