0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Önceki manuel aracimda buzda 2. vitese atarak rahatlıkla kalkış yapabiliyordum. DSG ile karda, buzda nasıl kalkış yapılıyor? Araç dururken manuelde 2. vitese geçmiyor. Bilgisi olan arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyoruz..
DSG yüksek vites, düşük devri sever. Düşük devirde ve yüksek viteste kaydırma çok çok nadir olur. Panik yaparak gaza yüklenmezseniz, manuele almadan giderseniz. "S" modunu da tercih etmemelisiniz.
cok yavaş ve ufak ufak basarsanız hiç bi sıkıntı yasamazsınız.. ben oyle yapıyorum. kartepede test edip onayladım gecen hafta:)
Normal şartlar altında 5km/h da 2. Vitese attığı için d konumundayken gaza yüklenmezseniz rahat kalkarsınız
Teşekkür ederim. Kalkışta ESP yi kapatıyor musunuz?
Kullanma kılavuzu syf 127 de '' N modu üzerinden yapılan hızlı çevirme işleminde (örn. R konumunda D/S konumuna) vites kolu bloke olmaz. Böylece örn. kara saplanan bir aracın kurtulması mümkün olur. Fren pedalı basılmamış durumda iken, vites kolu yakl. 2 saniyeden daha uzun süre N modunda bulunursa vites kolu kilidi devreye girer'' diyor. Burada anlatılmak istenen şey ne? Kara saplanan aracın nasıl kurtulacağını anlatmış ama ben tam olarak anlamadım.
Anladığım kadarıyla aracın başka bir araç ile kurtarılmasından bahsediyor..