Benzin mazotta. Maliyet fiyati dustu ve onuda yansittilar sanirim. Ama gecirdikleri vergiler vergiler ilave vergiler ve özel vergiler dusmeyince fiyatta ona gore oluyor herhalde.
ama vergiler de oransal olduğu için maliyetteki düşüş yüzdesi pompaya aynen yansımalıydı. Bu işin içinde başka bi şey var sanki. Ya devletin alacağı vergi de otomatikman düşeceği için, ve bu vergi kalemi önceden belli rakamlarda tahmin edilip ona göre bütçe hazırlandığı için, düşmesin babında rafineri-dağıtıcı-devlet üçgeninde bi anlaşma var, ya pompaya yansıma olayı biraz geriden geliyor ve hala tam yansımadı (hiç sanmıyorum), ya da perpadas, ali daskorbas
hatırladığım kadarıyla petrol varili 100 küsür iken benzin ve motorin maliyeti litre başına 2.2 tl falandı. Pompada 4.4 idi desek, kabaca 2 katı. Şimdi maliyet litre başına 1.1'e gerilemiş olsa, pompada kabaca 2.2 tl olması lazım...
Ha bi de varil başı fiyat atıyorum 10 dolara da düşse nakliye, işleme giderleri vs belki belli bir tl maliyetin altına inilemiyordur amenna ama onu da sanmıyorum, pasta büyük, kimbilir ne dönüyor.