Son 2 ayda bu fiyat bandında bu tarz bir araç aradığım için piyasadaki tüm alternatifleri kendimce araştırdım;
Mini Cooper S : Tek hayalimdi, ama 2003-2005 model R53 kasaya gücüm yetiyordu, onlarda ortalama 100bin km civarıydı. Ufak tefek sıkıntıları çıkarmaya meğilli olduğundan ve direksiyon kutusu sabıkalı olduğundan üzülerek elemek zorunda kaldım.
Subaru Impreza 2.0 : Subaru AWD teknolojisini anlatmaya gerek yok zaten, almak için başlı başına sebep. Ama çok el altı arabası olmuş, alan oynamış temizi kalmamış. Yakıt olarak da az yakmıyor. Parça değişimi de nispeten biraz pahalı gibi.
Citroen C4 VTS : Buna da az heves etmedim ama 2.0 olması ve biraz hassas olması ileriki masraflar açısından düşündürdü beni. Ayrıca yaşı gereği düşük km'li bulma şansım da çok düşüktü.
Audi TT : Bu bütçeyle hayaldi zaten
Peugeot 207 RC : Bu da aklımdaki diğer bir alternatifti, ama bunlarda genel anlamda oynanmamış bulmak zor, ayrıca şasi de eski kasa olunca geri caydım.
Opel Astra GTC : Eski bir Astra h kullanıcısı olarak aracı gayet iyi biliyorum, hatta ids+ şasi sistemi bile bu araç için bir neden. Ama artık yüzü eskimeye başladı diye düşündüm şahsen, onu da bu sebepten eledim.
Citroen DS3 : Şekil var, dikkat çekme var, yol tutuş var, 7.3 sn 0-100 değeri var, üstüne aldığım yer 1 yıl motor-şanzıman-elektrik donanımları için özel sigorta da yaptırınca almamam için sebep kalmadı diyebilirim
Ahh bi de kışlık lastiğim olaydı kimse beni yerimde tutamazdı ama şu kar buz havaları geçene kadar şirket aracına devam :/
Lpg taktırmayı yada lpg'li bir araç almayı hiç düşünmedim. O yüzden 2.0 motorlu araçlara gönlüm istese de maalesef yanaşamadım