Bence fiyat konusunda yanlış kaynak kullanıyorsunuz. Yüce Oto, öğrendiğim kadarıyla direkt Çek Cumhuriyetinden ithal ediyor. Araçlar Mlada Boleslav' da üretiliyor Ancak Skoda Fabia (5J)-Skoda Superb (3T)-Skoda Roomster-Skoda Yeti-Skoda Praktik olanlar Kvasiny'de üretiliyor.
Bu nedenle araçlar Hamburg Limanına naklediliyor, oradanda mumlanıp, gemiyle Derince' ye indiriliyor.
Bu nedenle Motor tipi, donanım ve fiyat olarak Çek Cumhuriyetini baz almak gerekiyor. Bunu da 6 yıl önce Ank. And Skoda da Octavia Combi' ye tav olmuştum ve ithalat listesinde yoktu ama 2-3 ay içinde getirtebiliyorlarmış hatta TR' de olmayan bir takım ilave donanımları bana bir kitap vermişlerdi oradan ekletipte getirtiyorlardı. Bende Tam tersine o zaman 1.6 MPI motor ve bir yığın donanımı iptal edip oldukça baz modelin biraz üstünü seçmiştim sözde ucuza getirecektim , sadece sis farı, geri vites radarı tam hatırlamıyorum kapı içi lambası gibi 1-2 ıvır-zıvır, öyle bir fiyat çıkardılarki az daha HADIM oluyordum. Vaz geçtim tabi. Fiyat o tarihteki 1.9 TDİ Elangance' ye yakındı. Fiyatı hesaplarken ÇEK fiyatlarını temel alıp yapmışlardı.
"Skoda.ch" olarak aratırsanız fiyat listesi ve ek donanım fiyatları ve özelliklerine ulaşmak mümkün ama oldukça zor.Adeta "matruşka" bebekleri gibi. Birde ilk önce ne anlamı varsa Flash dosyası olarak açılıyor, başta kaydedemedim. Meğer ultra sapık bir yerde pdf' side varmış. Zor da olsa buldum indirdim, pdf dosyası aşağıda. Hiç zannetmiyorum distribütör hepsini getirtsin. Yine TDI belki ucuz alternatif 1.0 veya 1.2 TSI olabilir. Yine Style olacaktır. Elagance olursa o TR versiyonu, eksik donanımlıdır. Alan alsın hesabı. Konu Combi olduğu için HB ve Sedanı dikkate almadım. Elbette HB' ye göre bir fiyat farkı oluşturuyor. O nedenle HB Polo ile mukayese yanıltıcı olabilir.
http://www.dosya.tc/server39/LKAbc4/PreiseFabiaLimousineCombiModelljahr2015.pdf.html