Birde oturduğunuz yer de çok önemli mesela ben erzurum da oturuyorum yılın bir çoğu soğuk ve kışın sert - 25 leri gören bir memleket arabaların çoğu dışarıda kalıyor. Çok sert geceden sonra sabahları bakıyorum dizel araçlar tam bir kabus oluyor yolda kalanlar arabası çalışmayanlar araba ısınsın diye bekleyenler birde dizel benzinliye göre daha geç ısınıyor özellikle kış aylarında doğuda ısınmak çok önemli zaten soğuk birde geç ısınınca araç çoluk çocuk mahvoluyor. Anladığım kadarıyla çok soğuk motor dizelde daha çok yakıyor, bu sefer dizelin hiç mantığı kalmıyor.
Kışın benim arabamın tek sıkıntısı var bence o da arabaya az yükleniyorsun hemen pati çekmeye başlıyor. Kışın arabayla hızlanmak zulüm oluyor anlayacağınız. Kötü kötü arabalar bakıyorsun ışıklardan kalkarken bastı gidiyor sen eşiniyorsun lastiklerimde çok iyi onuda diyeyim
Birde yeti ile octavianın 1,2 tsi sini karşılaştırmayın yanılırsınız. Yeti 100 kg dan daha fazla ağır rüzgar direnci iyi değil mesela octaviayla ben boşa attınca yetiden çok daha az yavaşlıyorum sürtünme kuvveti falan çok iyi. Zaten fabrika verileri de kıyaslanmayacağını gösteriyor hem yakıt açısından hemde hızlanma açısından. Bende bir ara yeti alacaktım sonradan arabayı sürünce vazgeçtim.