:ok:Yıllık 20 bin km icin dizel alın derim, ben 10-15 bin yapmama ragmen dizeli tercih ettim, cünkü genel resme baktığın zaman dizel daha mantıklı, Fabia I TDI ımı daha büyük arac olsun diye 180 bin km de satıp, az binerim öz binerim diye Golf benzinli almıstım, sonrasında benzinli Auris ve sonunda dizele geri döndüm, kürkçü dükkanına:)
Bu is biraz kişilikle, yaşam tarzıylada alakalı, beni dizel mutlu ediyor, benzinlide sanki paramın bir kısmını benzin istasyonu sahibine bırakmıs gibi hissediyorum,(ağır bir benzetme olmasın, yanlış anlamayın lütfen ama kiralık evde oturmak gibi aynen(verdiginiz paranın size geri dönüsü imkansız)), bos zamanında 30-40 km lik bir yere hadi çay icmeye gidelim demeden önce bile düsünüyosun, icecegim bi cay icin 30tl lik benzine vermeye gerek yok diyosun, ama dizel olsa rahat rahat geziyorsun, yada hadi haftasonu safranbolu evlerini görüp gelelim dediginde benzine verdigin para gözüne geliyor, biri 100 yakacaksa biri 150 yakıyor, e bu tarz rahat gezmeleri sürekli yapıncada aylık 500-600 tl benzin parası vermek beni rahatsız ediyor, bunu 1 ay yapıyorsun, 2 ay yapıyorsun sonrasında az yapmaya baslıyorsun, buda yasam tarzını bile etkiliyor,
Aradaki fark konusuna gelirsek; zaten kredi cekeceksin aradaki fark dahada artacak konusuna ben pek katılmıyorum, dizelin ekonomisi o farkı karşılıyor zaten, ben Golf u alırken cok hesap ettim, cogu kisi değmez 1.2 tsi ile aynı beygir vergi avantajı, sessiz vs derken, genel resme baktığımda dizel kararı verdim, ben aldığımda(bir bucuk sene önce) 1.6 tdi ile 1.2 tsi arasındaki fiyat farkı 12 bin tl idi, simdi fark 15 bin tl, aldıgın ürün bilinmeyen bir ürün degil, gecmisi daha eski olan bi ürün, yani örnekde görüldügü gibi değer kazanmaya devam ediyor, kredi bile çeksen aradaki farkı karsılıyor zaten.
Uzun lafın kısası, uzun vadeli bineceksen dizel al, 2-3 sene sonra degistirebilirim dersen benzinlide alabilirsin,
Benzinli olursa; 1.4 mü? 1.2 mi olayında size katılıyorum, bende 1.2 yi tercih ederdim, fark vereceksem dizel olsun derdim.
Bebisler icinde simdiden tebrik ederim. Allah analı babalı büyütsün.