Öncelikle geçmiş olsun. Bütçenizin düşük olduğunu söylemişsiniz ama miktar vermemişsiniz. Favoritlere göre düşük bir bütçe ile alacağınız araç size temiz bir favoritin maliyetini geçecek masraflarda çıkarabilir. O nedenle alacağınız aracı kesinlikle bir favorit (skoda demiyorum) ustasına gösteriniz ve masraflarını öğreniniz.
Açıkçası üfleme ile üst kapak contasının ilişkisini kuramadım. Üfleme yapan motorun arızası farklı şekilde giderilir, conta yakmış aracın arızası farklı. O yüzden dediğim gibi iyice araştırın. Contada maliyet duruma göre değişir. Taşlamasız değişim, taşlamalı değişim ve üst kapak değişimi. 200-600 arası bir maliyeti olur ve üst kapak açılmadan da durum belli olmaz kolay kolay. Siz aracı alıp bu işlemi yaptıracaksanız üst kapağın değişeceği senaryoya hazırlanın.
Muayene durumu ise kolay o konuda sorun yaşamazsınız. Sinyaler, parklar, stoplar, emniyet kemerleri, fren sistemi, lastikler (kış lastiği), olması gereken ekipmanlar filan düzgün olsun sıkıntı yaşamazsınız. Egzoz muayenesi zaten 10 dk.lık iş. Sızdırmazlığı muayene sırasında yapıyorlar diye biliyorum yani rapora gerek yok. Emisyon zaten 20-30 lira civarı bir şey. Çok masraflık bir durum yok. Tabi egzozda bir sıkıntı yok ise..