Merhaba arkadaşlar. Henüz bir Skoda sahibi değiliz ama babamla birlikte araştırma ve alma aşamasındayız. Skoda Rapid Spaceback'i gözümüze kestirdik bütçesel nedenlerden dolayı. Aklımda bazı sorular var, yardımcı olursanız fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.
Öncelikle;
Rapid Spaceback 1.6 TDI Manuel için 62.000 TL
Rapid Spaceback 1.4 TDI DSG için 65.000 TLgibi iki fiyat aldık.
Öte yandan internet sitesinde
Yeti 1.4 TSI DSG için 68.500 TL
yazıyor.
Sorum şu; babam 65 yaşında öğretmen emeklisi ve akciğer kanseri hastası. Ben bebekken sattığımız Murat 124'ten beri belki 20 yıldır arabamız yok ve artık belli bir birikimin de katkısıyla 65.000TL'lik bir aracı düşünebilecek kadar ekonomi yapabildik. Babam ve annem güzel bir arabaya binsin istiyorum artık. Sizce
Yeti'yi zorlamalı mıyız yoksa
Rapid bunca yıllık araba hasretimize yeterli midir? Rapid yeterliyse hangi motor ve şanzuman seçeneğini tavsiye edersiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim. Bir yanlışlık yaptıysam, yanlış yere yazdıysam affedin, herhalde internet serüvenimin ilk 'forum yorumu'dur.
Not: Rapid'de otomatik vites düşünmemizin sebebi; ailecek şöförlük tecrübemiz az ve bu otomatik vitesin işimizi biraz olsun kolaylaştıracağını düşünüyoruz, yoksa 1.6 TDI Manuel alma niyetindeydik ilk etapta. Bununla ilgili soru sormamın sebebi ise DSG ile ilgili arıza, ses, bakım zorluğu ile ilgili söylentilerden çekiniyor olmam. Sonuçta bu olmazsa satalım yenisini alalım diyecek durumumuz kesinlikle yok. Uzatığım için tekrar özür diliyorum.