Vision C adlı konsept arabada hayalet gösterge vardı, yapmalarının önünde hiçbir engel yok bence, olmaması tamamen planlı bir olay diye düşünüyorum.
Ya vw kaynaklı ya da skoda hayalet göstergeyi ekonomik şartları da gözönüne alınca mantıksız bulmuştur.
Bence superb passattan çok daha iyi bir araba (özellikle de verdiğin parayı ve karşılığında aldıklarını düşününce ) ancak passattan pahalı satabileceğiniz bir araba değil maalesef, hayalet göstergenin yeni superbde olmaması da bence buradan kaynaklanıyor.
Bir çok kişiye eski passat ve superb ii arasında detaylı karşılaştırma yapıp aynı motor aynı şase aynı donanımı 20 bin tl ucuza alabileceklerini defalarca anlattım, insanlar hep onun markası vw o passat, passatın havası daha başka, aynı araba değil hatta passatın 2. elde satışı daha pahalı gibisinden cevap verdiler.
Hani onun markası vw diyenleri anlıyorum da arabaların aynı olmadığını iddia edenleri hiç bir zaman anlayamadım, üstelik 2. elde 10 bin tl daha pahalı satacağım diye sıfırına 20 bin tl fazla verenlere zaten diyecek söz bulamıyorum
Gel gör ki ülkemde passat hala 6 ay sırada satılıyor, superb i ise parayı bastırınca anında alabiliyorsun, ha birde ülke olarak ekonomik açıdan felaket durumdayız diyenler var, kötüsü buysa iyisi nasıl oluyor merak ediyorum, mazallah iyi olsa avrupa arabaları 2-3 yıl önceden sipariş ederdik herhalde.
b7 PAssat ve Superb2 için konuşursak tamamen haklısınız. PAssat da sunulan tüm özellikler Superb de daha ucuza vardı.. Ve oldukça da avantajlı bir fiyatı vardı.
Ama şimdi Superb3 ve Passat B8'e bakıyorum. SuperB de hayalet gösterge yok, full led ön farlar yok. E bu tür oyuncaklar olmayınca full donanımda fiyatı göz ardı edersek SuperB Passat ın arkasına düşecektir. Bu durumun VW stratejisi olduğu da çok aşikar.
SuperB nin Passat karşısında iyi satışlar yakalaması için fiyatlandırma eskisinden de önemli olacak çünkü bahsettiğim oyuncaklar Superb de yok. Bana göre full bir SuperB nin fiyatı max PAssat B8 Confortline civarında olmalı ki satabilsin. Yoksa ülkemizdeki marka olgusu nedeniyle Passat dan müşteri çalmak için tek seçenek dış tasarımın sportifliği kalır ki bu da bu sınıfta her zaman avantaj olmayabiliyor