Apaci tarzı degisik hos olmayan bi yorumlama sekli. Daha duzgun ifade edilebilir diye dusunuyorum. "07" plakali araclari iceren bir yorum oldugu icin uyarma ihtiyaci hissettim. Malum zevk meselesidir, ince ince gonderme yapmaktansa daha acik ama daha duzgun soylenebilir. Yinede elestiriler icin "07" plakali araclar ve sahsim adina tesekkurler.
Dikkat ettiysen özellikle ''istisnaları var'' dedim, neden?
''herkesi kapsamasın söylediklerim'' diye...
Bu yerleşmiş kelimenin tanımlamasını yeniden hatırlatayım da, başka bir yerden başka bir anlam çıkmasın o zaman;
apaçi, hiç de kötü bir kelime değildir, eskiden onun yerine amele, serseri, kıro, maganda gibi ifadeler kullanılırdı, şimdi de bu...
''apaçi'' demek, hakaret, küfür gibi birşey değil , ''apaçi arabası'' denen arabada mesela merceksiz xenon, devamlı yanan xenonlu sis, arka sis, içinde mavi yada bolca kullanılmış şerit led, gereksiz sticker, yayları kesilmiş amortisörler, susturucusuz egzoz, arabada emanet duran jant ebadı, lastik ebadı, bolca ıvır zıvır aksesuarlardır.
Bu adamlara ben dahil, kimsenin birşey deme hakkı yoktur, çünkü o onun seçimi, arabası ve zevkidir, polis ceza yazar, parka çeker, çekmez, o sürücünün ve polisin bileceği iştir.
Yukarıda anlattığım şekildeki bir arabayla bu konuyu açan arkadaşın arabasını aynı karede bir gözünüzün önüne getirin, iyiye de takdir gönderin.
Kızmaya, darılmaya, tepki göstermeye gerek yok, kimseyi hedef göstermedim, kimsenin arabasını da örnek göstermedim...
06 plakalı biri kötü araba kullanır da burada birisi paylaşırsa ben mi üzerime alınmalıyım yani???