Merhaba,
2014 Mart'ta 0 km 2013 Yeti 1.4 Elegance DSG satın aldım. Bu benim 4. Skoda'm. Fabia, Roomster, Citigo (eşimin) ve Yeti...
1. sorunuz için şunu söyleyebilirim: Yeti, daha önce sahibi olduğum Renault ve Hyundai markaları da içine katarak, şimdiye kadar kullandığım en iyi yol tutuşa sahip olan arabam diyebilirim. Bunda aracın 1,5 tona yakın olmasının, iyi bir lastik markası kullanıyor olmamın (Continental) ve ebatın da büyük tabana sahip olmasının (225/50/17) etkisi elbette var ama araç tasarımı ve mühendisliği tabii ki daha ön planda...
2. Bunun cevabını net olarak verememekle birlikte, şu ilginç deneyimimi bilmenizi isterim. 1.4 TSI DSG Yeti, 2007 1,6 MPI Tiptronic Roomster'dan daha fazla tüketiyor. Tüketim birimini tam bilemiyorum ama aylık benzin masrafımı ya da benzinciye uğrama sıklığımı biliyorum. Tercihiniz mutlaka ama mutlaka dizel olmalı... Zaten yazmışsınız... 35.000 km dizel tercihi için yeterli bir rakam...
3. Forumlarda rastlayacağınız DSG sorunu ile ilgili birçok yazı olacaktır. Ama 2013 sonrası üretimlerde artık bunlara rastlama olasılığınız çok azaldı. Bununla beraber DSG teknolojisi tüketim olarak manuel şanzımanla yarışır düzeyde... Hatta şehirlerarasında daha ileri konumda diyebiliriz. Size tek tavsiyem var. Aracın garantisini mutlaka ama mutlaka uzattırın... (+ garantiden bahsediyorum)
4. Daha önceki Skoda'larımda ciddi ses problemi vardı. Yeti'de ise şu ana kadar böyle bir sıkıntım olmadı. (Çok şükür!) Bunda minik kızımın bıcır bıcır konuşması ve ses olsa bile buna artık fazla takmamamın payı da var elbette...
Uzun yol tercihim özellikle gece olur ve araçtaki herkes uyur. Radyo sesini sadece sol öne alırım. Bu sessizlikte bile araçtan olmaması gereken ses duymuyorum. Şehir içinde ise sert süspansiyon nedeni ile (bu yüzden aşırı konfor beklemeyin) bagajdaki yanlış yerleştirilmiş 3-5 şeyin sesi dışında bir olumsuzluk yaşamadım.
Elegance donanım ve keyifli-ferah bir sürüş isterseniz; açılabilir panaromik cam tavan tavsiyemdir.
Şimdiden hayırlı olsun!...