en uygun aşağıdaki pistonlar bulunmakta. firmalara bize uygun şartları içeren mesaj attım. dönüş gelirse yazarım. pistonun su geçirmez olması çok önemli malumunuz o kanala yüklü miktarda su doluyor. ayrıca gücünün en az 60-80 kgf civarı olması gerekir. sitelerde newton cinsinden veriliyor. 1kgf = 10n bilgilerinize.
Aydın Bey;
İyi tespit yapmışsınız. Teşekkürler. Yurtdışı sitelerine çok bakmadım ben.
Tercihim Türkiyeden bir siteden almaktı. Yurtdışı olunca, eline ne geçeceğiniz bilmiyorsunuz, destek alabileceğinzi yer olmuyor genelde.
!! En önemli unsuru unutmayalım. Hareket anında zorlama oluğunda, motor otomatik durmalıdır. Bu kontrolü ekstradan devre ile de sağlarız, ancak daha zahmetli olur.
Aydın bey Sizce ;
1. Tek taraf piston ile bu işi başarabilir miyiz? Hem maliyet hem kontrol açısından daha kolay olacak.
2. Bagajı kapatırken son anda daha hızlı bir hareket sağlayabilecek miyiz? Biliyorsunuz, Octavia'nın bagajı biraz zor kapanabiliyor. İyi çarpmak gerekir...
Almamız gereken ürün 12V-DC olmalıdır. Bazı sitelerde rastladığım ürünleri 24V beslemeliydi. 24V alırsak, kontrol için zorlanırız.