O zaman iki günlük yorumum şudur ki
Performans ve yakıt :
1.2 tsı nerdeyse 110 luk dizel focus a denk bir performans i var ama sözkonusu yakıt olunca rampa da sevmiyor Hızlanmayı da sevmiyor
Hızlanma derken ani hızlanma da olsa yavaş hızlanma da olsa hizlanirken ve tırmanıyorken fevkalade yakıyor
Ama istenen hiza ulaşıldığında yakıt ekonomisi başlıyor
Şu anda focus u kullanır gibi kullanıyorum (1750 devirde vites atıp 2000 devirde yol alıyorum. 3000 devire çıkmıyorum- 1000 km lik rodaj dönemi) focus dizel Ortalamam 5 litre idi octavia da 6 diyor
Konfor ve sessizlik :
Bu konu focus u satma nedenimdir. O yüzden sürekli buna yogunlasiyorum. Gürültü için Bugün android marketten bi program indirip denedim (programı çok güvenilir bulmadigimî belirteyim) 60 - 70 le giderken gürültü 65 db - rolantide 41 db çıktı
120 km/h ye kadar gürültü kabul edilebilir düzeyde ama sonrasında lastik rüzgâr sesi focus la aynı
(lastik michelin energy saver)
Süspansiyonu sert gibi yoldaki her pürüzü hissetiriyor başka bir konuya yazmıştım yolda giderken şeritleri bile hissetiriyor
Buna rağmen Yol tutuşu da focus kadar iyi değil. Aynı virajda focus a göre arka taraf daha kontrolsüz
2006 octavia da kullanmış biri olarak bu durum bende hayalkirikligi uyandirdi
İç malzeme kalitesi ve ferahlik d sınıfı bir araç kullanıyormuş hissetiriyor. Bu konuda c sınıfı ile alakasi yok gibi
bağımsız süspansiyonu da olaydi iyiydi
Alinir mı?
Bence alınır