1- Rüzgar sesi tamamen göreceli bazı sessiz derken bazısı için çok sesli ama ses 100 km üzerinde vs. belli oluyor ve bence rüzgar sesi değil mesela ben çok test ettim ıslak zeminde ses daha net duyuluyor yada yoldaki şeritlerin üzerinden geçerken daha net alıyorsunuz ve işin güzel yanı diyelim bastınız gidiyorsunuz ses de artmaya başladı o ara ses varken frene basınca ses kesiliyor deneye bilirsiniz. Bence ses olayı çok sıkıntılı değil benim için sorun teşkil etmiyor.
2- Aracın kayma eğilimine gelince bence hiç sorun yok buzlu zeminde karlı zeminde ıslak zeminde test ettim hemde arabanın limitlerini zorlayarak hiç sorun yok gayet başarılı kayma yapan arkadaşın ya lastikleri iyi değil ya da alkt aksamında sorun var bence baktırsın. Sınıfında gayet başarılı ve tatminkar bir yol tutuşu var.
3- Performansa gelince bence TDİ performans yönünden iyi değil sürdüğüm arabaları ben beğenmedim ama yakıt konusunda iyi olduklarını duyduğum ve tdi motorun asıl amacının düşük yakıt tüketimi olduğu için başarılı buluyorum.
Not: Performans isteyen ve bu performansa göre düşük yakıt tüketimi arayan arkadaşlar için 1,4 TSİ tavsiye ederim kesinlikle hem performanstan hemde yakıttan şüpheye düşmesinler.
Bu yazıma bakarak şunu diyebilirsiniz ne kadar objektif ve ne kadar araba tecrübesi var acaba diye 1995 yılından beri araba üstündeyim yani araba sürüyorum diyebiliriz yaşım çok küçükken başladı arabalara karşı sevdam. Sırası ile elimden geçen arabalar 1994-2006 Yılları arası Tofaş şahin,2006-2008 Yılları arası Opel Astra,2008-2011 Yılları arası Mazda 3, 2011-2014 Yılları arası Süperb 2010 TSİ, 2014 Yılı 3 Ay Citroen C4, 2014- ... Skoda Octavia Tabi bu arada arkadaşlarımın 1 ay sürüdüğüm Test ettiğim virajda performansta vs. arkadaş eş dost arabalarını da yazayım Avensis, Bravo, Polo, Mercedes e270, Bora, Auris, vs. Bu yazdıklarımı iyi test ettiğim için yazdım bu araçlar arasında yaptığım kıyaslamanın sonucudur yorumlarım.
Şunu da çok araştırdım yüce otomotive vs. telefon ettim kesinlikle 2015 modellerde değişikliğe gidilmemiş bu seslerle ilgili 2013 neyse 2015 de aynı bana bunu distribütör söyledi.