Bugün tekrar sanayiiye gittim.
Yayları taktırdığım yerin yanında bir egzozcu vardı. Gelip gideni çok olduğundan oraya uğradım. Ustanın bilgisini ve işçiliğini beğendim. İstediğimi resimlerle vs anlattım. Ve indik arabanın altına
Öncelikle çıkışların aktif olmaması konusunu rafa kaldırdık. Usta her ne kadar aktif olmasa da uzun kullanım sonunda sol taraftaki çıkışın orj çıkıştaki kurumlar nedeniyle sağa göre kararacağını ve kötü bir görüntü olacağını söyledi.
Şansımıza alt tarafta çıkışları aktif yapmak için bol bol yer var. Son susturucu enlemesine duruyor. Sol tarafından tek çıkış verip sola bağlamışlar. İlk çözüm son susturucunun sağ tarafını delip aynı şekilde borularla ikinci çıkış yapmak. Ama hem ben hem de usta bu fikre uzağız. Çünkü orj kazanın yapısını bozmak istemiyoruz.
Bunun yerine kazandan sonra orj boruya kaynak ile sağa doğru açılacak ikinci bir boru takılacak. Tampon altına konumlandırıldıktan sonra da egzoz ucu takılacak.
Difizör hem sağ hem sol taraftan egzoz ucuna göre uygun kesilecek ki egzostlar çok altta veya çok dışarı doğru çıkmasın.
Elinde iki adet oval çıkış vardı. Daha çok Jetta lara takılan cinsten. Şuradaki gibi:
Bu da aslında fena durmadı ama ben daha dikdörtgene yakın bir uç istiyorum. Uçlarla ilgili bir anket açıp sizlerden fikir alacağım zaten.