škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

iş yaparken İŞ çıkarmak...

Ziyaretçi · 24 · 7244

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
iyi gene millet genelde büyük deprem ne zaman diye soruyordu :kiki:

hakanerdogan

• Ziyaretçi
İyide ona sismolog bakmıyor mu?

gerçi benim sorduğum soruyada bi Jeolog'un bakması şüpheli :++:

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
abi yok yalan duman işler her *ok a kafa yoruyoruz oda bizim alt dal işleri

celal şengör undergradlara girmiyordu, dersi veren hocamızın yerine bir kere girdi efsane bi ders anlatıp çıktı şöyle demişti derste

dünyada iki bilim var biri biyoloji diğeri jeoloji... ne görüyorsanız bunlardan çıkma :D

bakakalmıştık.. puanı falan zor olduğu için hemde arazide çalışmazsan iş imkanı kısıtlı diye düşük. Aslında belkide sayısal puan türüyle girilen okunması en zor bölümlerden biri..

adam olamicaz bari mühendis diplomamız olsun deyip sayısalda düşük puanla jeoloji yazan biri çıkamaz o bölümden :D

hele bizim burda bizim üniversiteden imkansız :kiki:

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Jeolojide en iyi İTÜ derler zaten ama TR milletinin bu tarz bilimlere verdiği önem mâlum... Haliyle KPSS ye girip hırkıdan iş bulunacak bi yer değil ender tiplersiniz aslında.

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ya öyle enteresandı ki benim tercih anlatamam.
yüzdelik dilimleri falan kendim hesapladım dershane kendini garantiye almaya inanılmaz düşük puanlardan sıralama yaptı bana zılgıtı çektim gittim..

oturdum bildiğin hesap makinası falan uğraştım olursa nasiptir olmazsa has** :D tarzı tercihleri yaptım :D
1.hacettepe otomotiv tabi :D
.
.
13 itü jeoloji
14 ege metalurji malzeme(emniyet sübabı:D)

1-13 arası ölü tercih annemin gül hatrına tıp yazdım :D:D

direk ilk tercih gibi burası geldi yapabileceğim bir bölümü bilerek tercih etmek çok güzel (tamam kabul bu kadar ağır beklemiyordum :D)

dershanede arkadaşlar varya nasıl şaşırdı rehberlikçi falan böyle risk alınmaz diye
325.0xx taban puanına xx farkıyla 40 kişilik bölüme 36. girdim sen düşün :D

inşallah çıkarım yaş 24 3 yıl öss hazırlık falan uzatmalar boş muhabbetler daha 2 yıl var önümde diyeyim sana :(

korkmuyor değilim..

rezil olmak var  işin ucunda..

hakanerdogan

• Ziyaretçi
ovv heyecan verici :D. daha 2 yıl diyince :lol: ben heralde uzatmaları oynuyorsundur falan sandımdı.

tercihlerde çokda farklı yollar izlememişiz. ben 10 tercih yaptım, Ankara dışı asla düşünmedim ama Ankaradaki bana hitap eden okulların puanlaması o kadar tırttı ki, zaten en başından beri biliyordum başıma geleceğini.

liseyi bitirir bitirmez girdim hiç ara vermedim, hazırlanamazdımda.

ilk 9 tercihim geyik, Hukuk, Odtü falan, ama Mülkiye istedim ben çok. arkasınada bi Hacettepe İktisat koydum.

namussuzun bölümü 320 de durmuş kalmış, bende var 319 puan. son tercihim Gazi İİBF den tek yer yine İktisat.

2. mi 3. mü ne sıradan girdik iyi mi...1-2 sayko kasten yazıp 320 ile girmiş, yazsa Hacet'e girecek.

ama sonradan gerek içerden gerek mezunlardan duyup istatistiklere bakınca OHA dedim, devlet memurluğunda 10 numara bi okul... derse kim gelse OSYM ye yok şu soruyu yolladım yok bu konuyu gönderdim, KPSS de gelir melir falan filan... bizim Gazi nerdeyse KPSS olayının yükünü sırtlamış vaziyetteymiş.

tabi almanca ve ingilizce bilen biri olarak bazen kendime soruyorum bu kamu dairesinde ne işim var diye...

ama ne demişler, hayırlısı :++:

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hayırlsı tabi ya :)

artıık olaya mühendis gözüyle bakınca istanbulda geçirilen her bir yılın aşşa yukarı 10.000-15.000tl ye patladığını görüyorum..

daha mezun olcaz da iş bulacazda okurken giden para çıkacakta reel olarak + ya geçecem..

askerlik var evlenmek işleri var vs..

işler sakat velhasıl biran önce bitirip basıp gitmek lazım bu şehirden okumaklar hiç kolay değil zira :)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
ehh yani... O senin maslaktaki kampüs var ya, karşısında 3. KOR. KMT. lığı var, dibinde Harp Akadamileri lojmanları var yolun karşısı, ahada orda 6 sene kaldık, Broadway üstümüze yapıştı değişemedik gitti :lol:

Ankaraya yerleştikde rahatladık kurtulduk vallahi ne alıp ettiysek burda oldu, gerçi İstanbulda kolejde okutuyorlardı beni ama yinede burası çok çok ucuz yaşancak bi şehirmiş. Istanbul memur adama göre değil.

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ooo hepten dibimizmiş yahu :)

istanbul öyle valla keseyi geniş istiyor öbür türlü çok sıkıntı..

neyse Hakan ben kaçtım düzen bozulmasın zor oturttum zaten :kiki:
ilk kez  dün sabah  mis  gibi  uykumu alıp derse  gittim ,okul açılalı  6 hafta  oldu  gecem  gündüzüm yok  baykuş gibiydim  na bunun başından  derse  ordan  tekrar eve  yatmaya sonra yine aynı..

iyi geceler :)