Birkac ay once kendim tasarlayip imal ettigim spacerlarimi nihayet gecen gun takabildim.
Once fotograflarla goruntu sonra detaylar.
Oncesi buydu
Sonrasi da bu
Solda var sagda yok. (Arabanin yeri kotu oldugu icin duzgun aci yakalayamadim. Bi ara da su arka tamponu duzeltsem guzel olabilir aslinda guzel bi kaldirim buliyim da
)
Bunlar da gece fotolari gunduz cekmeye firsat bulamadim.
Gelelim isin teknik kismina. Sadece arkalara taktim. 20mm genisliginde. Arka aks iz genisligi 4cm artmis oldu. Goruntu olarak lastikler camurluklara sifir oldu bu guzel bir arti ancak daha cok hosuma giden kisim yol tutusu oldu. Bi yayin kattigi arti kadar olmasa da gozle gorulur elle turulur bir iyilesme durumu soz konusu. Eskiden arkanin kopma egiliminde oldugu hareketlerde arka artik daha stabil. Kafa nereye popo oraya modunda takiliyor arac biraz daha. Hava sicakligi yuzunden asil deneyecegim virajda daha deneyemedim ama ilk firsatta onlari da deneyecegim.
Spacerlari monte etmek icin ise orjinalinden 20mm uzun bijonlar alindi. Orjinal bijonlar bagaja atildi
Imalat cnc torna tezgahi ve matkap tezgahinda havacilik ve otomobil sektorunde kullanilan 7075 aluminyumdan yapildi. On goruldugu uzere herhangi bir uyum sorunu ve balans bozukluguyla karsilasilmadi. Dun aksam emin ve doganla yaptigimiz rollarda 150-160km hiza kadar puruzsuz cikti.
Ufak bir detay montaj sirasinda farkettim ki kampanalarin yuzeylerinde dokumden kaynakli minik setler bulunmakta ve bu yuzden duz yuzeyli spacer istedigim puruzsuzlukte oturmamaktaydi. Arkasinda kucuk bir talas kaldirma islemi gerceklestirdim ve su anda hem kampanalara hem de disklere puruzsuz oturmakta. Piyasada bilinen markalar dahil (hr, kw vs.) bu ayrintiyi atlamakta. Bu detayi bulundurmayan spacerlari araciniza taktiginizda bijonlarin her birini esit kuvvette sikmadiginiz takdirde balans problemi yasanir. (Her halukarda bijonlar esit sikilmali evet ama insan hatasi faktorunu sifira indirmekten de zarar cikmaz). Bunlar da hep tecrube oldu iste.
Bonus olarak 5x100 araca 5x112 jant takilmasini saglayacak spacerinda tasarimini bir gaz yaptim dun. Keyfimin yerine geldigi bir ara onun da imalatini gerceklestirecegim
Bonus 2 yeni kaucuk paspaslar aldim arabaya. Piyasada bollanmadan tadini cikarayim
Simdilik bu kadar. Gunduz fotolarini da yakinda paylasacagim